قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: بهداشت گلخانه و انجام فعالیت هایی نظیر از بین بردن بقایای بوته‌های خیار پس از پایان فصل، خودداری از استفاده بی رویه کودهای شیمیایی به ویژه کودهای ازته و همچنین کاهش رطوبت از راه های مدیریتی کنترل شته‌های گلخانه ای است.

منوچهر اتّحاد درگفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: شته‌ها مهم ترین آفات گلخانه ای و به ویژه خیار گلخانه ای محسوب می شوند.

وی تصریح کرد: شته ها شیره گیاه را می مکند و هنگامی که تعداد زیادی شته از گیاه تغذیه کنند، گیاه به تدریج ضعیف شده و توانایی رشدش کم می شود و درنتیجه میزان محصول کاهش می یابد.

اتّحاد از نقش شته‌ها در ایجاد بیماری های قارچی گفت و ادامه داد: شته ها ناقل عوامل بیماریزای گیاهی بوده و با ترشح ماده‌ای چسبناک و قندی محیط مناسبی برای رشد انواع قارچ ها فراهم شده و به گیاه آسیب می‌زنند.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گلخانه داران بهبود تهویه را از راهکارهای تاثیرگذار در کنترل شته‌های گلخانه‌ای می‌دانند.

وی افزود: کارشناسان از بین بردن علف‌های هرز درون و بیرون گلخانه را در کنترل این آفت تاثیرگذار عنوان نموده اند.

اتّحاد تاکید کرد: حمایت از دشمنان طبیعی آفات نظیر بال توری سبز، 4 گونه کفشدوزک، 2 گونه سن شکارگر و 6 گونه زنبور انگل در گلخانه ضمن خودداری از سمپاشی در کاسته شدن از جمعیت آفات در گلخانه موثر خواهد بود.
 
انتهای پیام/ز
برچسب ها: کنترل ، شته ، گلخانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.