عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: استفاده از موادغذایی تازه، سبزی و میوه یکی از راه‌های کاهش ابتلا به سرطان دستگاه گوارش است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، علی اکبر حاجی آقا محمدی اظهار کرد: استفاده از یخچال برای نگهداری موادغذایی و هم‌چنین استفاده از موادغذایی تازه، سبزی و میوه باعث کاهش بسیاری از سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود.

وی ادامه داد: سن بالا، چاقی و برگشت موادغذایی از معده به مری به صورت طولانی مدت و نیترات‌هایی که در موادغذایی کنسرو شده وجود دارد از عوامل خطر در ابتلا به سرطان‌ مری است.

این فوق تخصص گوارش تصریح کرد: اکثر بیماران زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری آنان در مرحله پیشرفته قرار دارد که باعث می‌شود پاسخ به درمان، کمتر و هزینه هنگفتی به بیمار و خانواده‌های آنان تحمیل شود.

وی افزود: غربالگری برای پیشگیری از سرطان‌ دستگاه گوارش در افراد بالای ۵۰ سال در حال انجام است. غربالگری یک بار در سال می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کرده و درمان آن را با موفقیت همراه کند.

زهرا فراهانی، جراح عمومی نیز درباره علایم ابتلا به سرطان سینه خاطرنشان کرد: سریع‌ترین راه تشخیص این سرطان، غربالگری آن است که به صورت خودآزمایی توسط فرد، انجام می‌شود و در صورت تشخیص به موقع می‌تواند به طور کامل درمان شود.

وی درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان توضیح داد: انجام ۳۰ دقیقه ورزش و برای حداقل چهار بار در هفته یکی از اقداماتی است که می‌تواند از بروز ابتلا به سرطان جلوگیری کند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: میوه ، سرطان ، گوارشی ، قزوین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.