در این هیئت نمایندگان دولت فرانسه هم حضور دارند.
پییر موسکوویسی وزیر بازرگانی فرانسه دیروز گفت هدف از این سفر "رساندن این پیام است که اگر تحریمها سبکتر شوند فرانسه در ایران فرصتهای تجاری فوقالعادهای خواهد داشت."
ایران و شش قدرت جهانی سوم آذر به توافق رسیدند که ایران بخشهایی از برنامه هستهای خود را متوقف کند و در قبال آن غرب از اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران خودداری کند و برخی تحریمها را کاهش دهد.
با اینکه فرانسه یکی از سخت ترین مواضع را علیه برنامه هسته ای ایران داشته است اما سفر این هیئت نشان دهنده آمادگی غرب برای از سرگیری مناسبات تجاری و صنعتی با ایران است که در ده سال گذشته و با شدت گرفتن تحریمها مرتب از آن کاسته شده است.این سبب شده تا بازار پرسود ایران از دسترس شرکتهای غربی دور بماند .
دستاندرکاران فرانسوی تاکید کردهاند که هیچ قراردادی در این سفر امضا نخواهد شد و هدف برقراری ارتباط و تبادل نظر است اما به گفته امیر محبیان تحلیلگر سیاسی سفر هیئت فرانسوی نشانه این است که "تابوی تحریمها در هم شکسته است."
بجز فرانسه نمایندگان تجاری و صنعتی چندین کشور اروپایی دیگر از جمله آلمان و هلند هم بزودی به ایران سفر می کنند.
وزیر خارجه سوئد کارل بیلت هم امروز به تهران سفر می کند و اواخر ماه فوریه نیز رادوسلاو سیکورسکی وزیر خارجه لهستان از ایران دیدار خواهد کرد.
گزارشهای تایید نشده حاکی است که شرکتهای آمریکایی هم از طریق نمایندگان خود در کشورهای دیگر مذاکرات خود را بامقامات عالی رتبه ایران شروع کردهاند.
روزنامه فایننشال تایمز از قول یک تحلیلگر اقتصادی نوشته است وقتی نمایندگان تجاری اروپایی از محل مذاکره با مقامات ایرانی خارج می شوند گاهی نمایندگان شرکتهای آمریکایی را می بینند که وارد محل مذاکره می شوند. به گفته این تحلیلگر با اینکه حضور آمریکاییها فرصتهای اروپاییها را محدود خواهد کرد اما سبب دلگرمی آنها میشود که تحریمها لغو خواهند شد.
با اینکه لغو تحریمها فعلا موقت و بسیار محدود است اما تحلیلگران از ایجاد فضای تازهای خبر میدهند.
آنها معتقدند بازار ایران برای شرکتهای اروپایی بسیار هیجانانگیز است و آنها برای دسترسی به این بازار شتاب دارند تا پیش از آمریکاییها به فرصتهایی که بارار ایران پیش روی آنها میگذارد دست پیدا کنند.
رنو که پیش از اعمال تحریم ها سالانه صدهزار خودرو به ایران می فروخت ارسال قطعات و کارشناسان را به ایران از هفته پیش سر گرفته و گفته میشود در نیمه اول سال جاری میلادی تولید خودروهای رنو شتاب خواهد گرفت.
پژو نیز که تقریبا یکسوم بازار ایران را در سال ۲۰۱۱ در دست داشت و نزدیک به نیم میلیون خودرو به ایران فروخت (دومین بازار بزرگ این شرکت پس از بازار داخلی فرانسه) سال گذشته، صد و بیست میلیون یورو از سود عملیاتی خود را در ایران از دست داد اما این شرکت هم بزودی فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
علی آهنی سفیر ایران در فرانسه اخیرا گفته بود "فرانسه در سال چهار و نیم میلیارد یورو با ایران در بخش های مختلف تبادل تجاری داشت اما این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۴۰۰ هزار یورو کاهش یافت."
با اینکه آمریکا تاکید کرده فعلا تحریمهای بانکی و نفتی به قوت خود باقی خواهند ماند و مذاکرات ایران و ۱+۵ به گفته کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ممکن است بیش از آنچه پیشبینی شده بود طول بکشد اما به نظر میرسد خوشبینی از موفقیت مذاکرات و لغو تحریمها بحدی رسیده که نمایندگان اقتصادی و تجاری غربی برای بازگشت به بازار ایران اعتماد به نفس کافی پیدا کردهاند.
انتهای پیام/