نشریه "ژورنال دو دیمانش" نوشت، ایران پذیرای بیش از 100 تن از مدیران شرکت‌های فرانسوی خواهد بود که در تهران برای آن ها فرش قرمز گسترده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، هفته‌نامه فرانسوی "ژورنال دو دیمانش" در تحلیلی به قلم "برونا باسینی"، سردبیر سرویس اقتصادی خود می‌نویسد، جمهوری اسلامی ایران از دوم تا پنجم فوریه پذیرای بیش از 100 تن از مدیران شرکت های فرانسوی خواهد بود که در تهران برای آنان فرش قرمز گسترده است. کارفرمایان فرانسوی حاضر در کک چهل (معیار شاخص سهام بازار بورس فرانسه) که تحت لوای اتحادیه کارفرمایان و شرکت های فرانسوی موسوم به مدف (MEDEF) گرد آمده‌اند، از هفته ها قبل خود را برای این مأموریت آماده می کنند. 

این هفته نامه می نویسد: منشاء این هجوم شرکت‌ها به سمت شرق، در توافق‌نامه هسته‌ای است که در بیست و چهارم نوامبر به امضا رسید و بخشی از تحریم های وضع شده از سوی سازمان ملل متحد، آمریکا و اتحادیه اروپا بر ضد ایران را برای دوره ای شش ماهه لغو می کند و موجب از سر گیری تبادلات تجاری می شود.

به نوشته این هفته‌نامه، ایران 76 میلیون نفر جمعیت دارد و از منابع و ذخایر گازی و نفتی قابل توجهی برخوردار است که آن را در رتبه‌های دوم و چهارم تولیدکنندگان جهانی در این زمینه ها قرار می‌دهند. تولیدکنندگان و صنایع فرانسوی با وجود هشدارهای اداره خزانه داری و وزارت امورخارجه فرانسه بی صبرانه برای ورود به این بازار این پا و آن پا می‌کنند. اغلب این مدیران روز دوشنبه با پرواز لوفتانزا وارد تهران می‌شوند. برنامه آن‌ها مفصل خواهد بود. پذیرایی در سفارت فرانسه که در اواخر فوریه مأموریتی اقتصادی را آغاز خواهد کرد؛ بازدید از کارخانه‌هایی در اطراف تهران و نیز دیدار و گفت وگو با معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنایع و مشاور اقتصادی رئیس جمهور ایران از جمله این برنامه ها خواهد بود. در روز آخر نیز برای خاتمه این برنامه های ماراتنی، برگزاری میزگردها و دیدارهای شرکت به شرکت پیش بینی شده است. برای درک طرفین از شرایط یکدیگر، جذب یکدیگر و برقراری روابط 72 ساعت زمان خواهد بود. 

براساس این گزارش، همه این گروه ها تجربه کار با ایران را ندارند. حدود سی شرکت فرانسوی هستند که نامشان هنوز هم در اتاق بازرگانی ایران و فرانسه ثبت است.در اینجا هسته‌ای محکم و حتی تاریخی وجود دارد که توسط شبکه ها و یا دفاتر نمایندگی ایجاد و حفظ شده است. در میان آنها شرکت ها و نمایندگی هایی هستند که به دلیل آنکه صنایع و زمینه فعالیت آن ها مورد تحریم های اعمال شده بر تهران قرار نداشته است، رابطه خود را با ایران قطع نکرده اند. از آن جمله مراکز بزرگ توزیع کننده کالا و فروشگاه‌های  کارفور است که در پایتخت ایران بیش از 1200 نفر را جذب کار کرده اند و در نظر دارد 10 فروشگاه دیگر را در این کشور راه‌اندازی کند. شرکت های تأمین فراورده های لبنی دنون و بل و یا شرکت دارویی سانوفی و نیز شرکت های لوگران، سیسترا و بول نیز در ایران فعال باقی مانده اند. 

این گزارش می‌افزاید: فرانسه در حال حاضر پانزدهمین شریک تجاری ایران است و این در حالی است که در سال 2000 در جایگاه چهارم شرکای تجاری ایران قرار داشته است. حال این سوال مطرح است که اگر پس از گذشت دوره شش ماهه ارزیابی و مذاکره در نهایت تحریم ها در ماه ژوئیه لغو شود، آیا فرانسه سهمی از بازار ایران را به ویژه در بخش خودروسازی که تا سال 2011 اصلی ترین جایگاه را در آن به خود اختصاص داده بود، دوباره به دست خواهد آورد؟ 

"میشل ماکینسکی"، مدرس موسسه امنیت اروپا و آینده نگری و از کارشناسان مسائل ایران می گوید: آمریکایی ها به دنبال بازگشت نیستند، چرا که هرگز خارج نشده بودند. فرانسوی ها باید در این زمینه با شرکای اروپایی خود رقابت کنند. آلمانی ها، ایتالیایی‌ها، انگلیسی‌ها و کشورهای اسکاندیناوی همه در این رقابت حضور دارند. در واقع بازگشت به آینده تازه شروع شده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار