علی اصغر محجوبی در مصاحبه با خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،با اعلام این خبر افزود: در صنعت گاز پتانسیل بروز حوادث به دلیل شرایط عملیاتی خاص و همچنین وجود حجم بالایی از مواد قابل اشتعال بسیار بالا بوده و از این رو، اتفاقاتی مانند تخلیه و انتشار مواد در محیط اطراف در این صنعت متحمل بوده و پیش بینی، آگاهی از رفتار سیال بعد از انتشار امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی اظهارداشت: شبیه سازی پیامد حوادث یکی از راه های بررسی دقیق رفتار سیال پس از انتشار در محیط می باشد.
محجوبی تصریح کرد: در این پروژه از نرم افزار به منظور انجام شبیه سازی برای واحد نم زدایی گنبدلی پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد سرخس استفاده شده است.
رییس امور پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد هدف از انجام این پروزه را تعیین محل دقیق نصب شناساگرهای گاز رد واحد نم زدایی گنبدلی دانست و بیان داشت: بر اساس شرایط مکانی ظروف و همچنین میزان انتشار بر حسب زمان در بدترین شرایط ممکن، بهترین مکان های نصب شناساگر در نقشه واحد تعیین و طبق جدولی بر حسب فاصله ی طولی شناساگر از ظرف (متر) و ارتفاع نصب شناساگر نسبت به زمین (متر) ارائه گردید.
محجوبی تاکید کرد: با توجه به اهمیت بکارگیری شناساگرها از جنبه های مختلف ایمنی و زیست محیطی این پروژه عملیاتی و اجرا گردید.
گفتنی است: پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در شرق کشور، تامین کننده گاز طبیعی شش استان کشور شامل خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، گلستان، مازندران و بخشی از استان سمنان است. /ش ک