به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، سن، وضعیت روانی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی از مجموعه ویژگیهایی است که در منابع اسلامی با عنوان کفویت بیان شده و هر اندازه دختر و پسر از نظر ویژگیها به هم نزدیکتر باشند پیوندشان در زندگی زناشویی استوارتر و ازدواج مستحکمتری خواهند داشت؛ یکی از معیارهای انتخاب همسر هماهنگی و تناسب بین زوجین از نظر فاصله سنی است در واقع دختر و پسری که در سن ازدواج قرار دارند باید از نظر فکری در یک سطح قرار گیرند. تفاوت سن در فرهنگ ما اهمیت دارد ولی میزان آن را هم هیچ علم و منطقی با قاطعیت تخمین نزده است.
در این زمینه مقدم روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: تعریف سن و پذیرش آن کاملا به فرهنگ و تربیت خانوادگی بستگی دارد که در منطقه ازدواج نیز در صورت فراهم بودن نیازهای اساسی و شناخت متقابل طرفین نمیتوان فاصله سنی را از عوامل اصلی دوام زندگی دانست با این حال هر چقدر فاصله و اختلاف سنی بین زن و مرد کمتر باشد زوجین به درک بهتری از یکدیگر میرسند.
این روانشناس ادامه داد: افرادی که در محدودهی سنی نزدیک باشند تجربهها و خاطرات یکسانی دارند همچنین این موضوع باعث میشود که زوجین زمینهی فرهنگی مشابهی برای درک هم پیدا کنند.
مقدم در خصوص بهترین فاصله سنی میان زوجین اظهار داشت: بهترین فاصله سنی بین 4 تا 7 سال است زیرا این فاصله موجب میشود که زن و شوهر از نظر عقلی، تجربی، فیزیکی و حتی در بیشتر رفتارهای اجتماعی، اخلاقی نزدیک و هماهنگ باشند؛ این عوامل باعث میشود تا سایر اختلافات فکری کمتر امکان بروز پیدا کند و زوجین به راحتی قادر به حل مشکلات خود خواهند بود.
این روانشناس در پایان خاطرنشان کرد: عامل سنی به تنهایی نمیتواند تضمینکننده یک ازدواج موفق باشد؛ انگیزه زوجها برای ازدواج با یکدیگر در این زمینه بسیار دخیل است. کسانی که با انگیزههای اقتصادی و بدون علاقه و شناخت با افرادی که تفاوت سنی بسیار ازدواج میکنند همواره با شکست مواجه شده و در این صورت نمیتوان گفت شکست این زندگی به خاطر بالا بودن سن یکی از دو زوج بوده است.
انتهایپیام/