نادر قاضیپور در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت: جلسات کارگروه احیای دریاچه ارومیه به طور مرتب برگزار میشود، ولی اقشار مختلف مردم عملیاتی کردن این مصوبات را انتظار دارند، زیرا همه مطالعات و مباحث کارشناسی انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه از سال 1389 روند خشکسالی آغاز شده است، ادامه داد: این انتظار بر حقی است که بخواهیم تدابیر اتخاذ شده در زمینههای مختلف اعم از آبخیزداری، آبخوانداری، بارورسازی ابرها، انتقال بین حوزهای آب با هدف احیای دریاچه ارومیه هر چه سریعتر به مرحله اجرا گذاشته شود.
قاضیپور رعایت جانب عدالت را خواستار شد و اضافه کرد: مصوبات کارگروه فقط در استان آذربایجان غربی به مرحله اجرا گذاشته شده، توسط مقامات و مردم ارومیه پیگیری میشود، در حالی که اجرای این مصوبات باید توسط استانهای مختلف به ویژه مقامات آذربایجان شرقی و کردستان نیز دنبال شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اظهار به اینکه میتوان آب مازاد یکی از سدها را در مواقعی از سال که طغیان میکند، برای زنده نگه داشتن دریاچه ارومیه، استفاده کرد، بیان داشت: از وزارت نیرو توقع داریم احیای این دریاچه و تالاب بینالمللی را با جدیت دنبال کند.
وی لایروبی رودخانهها و وصل کردن آب آن به دریاچه ارومیه را یکی از راهکارهای موجود دانست و اضافه کرد: این قبیل راهکارها توسط کارشناسان و متخصصان علوم جغرافیایی و علاقهمندان به محیط زیست برای اجرا ارائه شده است، که باید بهترین و با صرفهترین و زودبازدهترین راهکار را به کار ببندیم.
قاضیپور
با تاکید بر اینکه در هنگام خریداری تجهیزات موردنیاز برای اجرای پروژهها باید دقت
عمل داشت، خاطرنشان کرد: این انتظار وجود داشت که سازمان محیط زیست دستگاه مورد نیاز
برای بارورسازی ابرها را به صورت کامل خریداری میکرد، در حالی که تفنگ آن تهیه نشده
است./ش ک