به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازروزنامه فرانکفورتر آلگماینه ، وی همچنین اظهار داشت که ما هیچ مدرک و هیچ اثر انگشتی در این باره نداریم، اما بر اساس همه آن چیزهایی که ما می شنویم ضرری که (در سایه جاسوسیهای آمریکا) به شهروندان ما وارد شده است، بیش از حد است.
وزیر کشور آلمان همچنین اظهار داشت: اینکه یک سیستم اجرایی این حجم وسیع اطلاعات را میتواند برای خود داشته باشد یک مسئله جدا است. مسئله دیگر این است که آیا مذاکرات اروپاییان درباره قرارداد تجارت آزاد با آمریکا باید تا زمانی که یک قرارداد منع جاسوسی بین دو کشور به امضا درآید متوقف شود؟؛ وی در پاسخ این پرسش گفت که این به نفع اروپا نیست.
وی افزود: من انتظار زیادی از قرارداد منع جاسوسی بین دو کشور ندارم. پس چه طرح دیگری باید در این راستا تنظیم شود؟ چه کسی باید این مسئله را نظارت کند؟
"توماس دمایزیر" در ادامه از اقدامات جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا اظهار خشم و عصبانیت کرده و گفت: آسیب چنین اقدامی به منافع آلمانیها بیش از حد و بسیار بالا است. توضیحات و دلایلی که ما در این راستا دریافت کرده ایم کافی نیست. آسیبهای سیاسی این اقدامات آمریکا بسیار بیشتر از فواید سیاسی و امنیتی آن است.
وی در ادامه گفت که ما حالا انتظار نشان دادن حسن نیت از طرف آمریکاییها را داریم. این سیگنال آمریکاییها به یکی از مهمترین شرکا و متحدان اروپایی آن ضروری است.
وزیر کشور آلمان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت اگر ما قبلا با هم مذاکراتی در این زمینه داشتیم اصلا به افشاگریهای اسنودن استناد و تکیه نمی کردیم.
در روزهای گذشته چندین بار گزارشاتی منتشر شد مبنی بر اینکه مذاکرات بین آمریکا و آلمان درباره قرارداد منع جاسوسی متوقف شده است. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سفر خود به برلین به این مسئله نپرداخته و از موضوع قرارداد منع جاسوسی بین دو کشور و درخواست آلمان برای عذرخواهی رسمی آمریکا بابت جاسوسیها طفره رفت.
انتهای پیام/