معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تحقیقات در بخش کشاورزی گفت: دانشگاه های کشور باید در بخش تحقیقات کاربردی کشاورزی فعال شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ ˈ اسکندر زندˈ روز سه شنبه در آیین افتتاحیه سیزدهمین کنگره علوم خاک ایران در محل دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: باید چند کار اساسی را در بخش کشاورزی انجام داد که یکی از این دو اصل فعال کردن تحقیقات کشاورزی در دانشگاه های کشور و دیگری ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به صنعت کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه به این دو اصل تا کنون در کشور توجهی نشده گفت: نظام دانش بنیان باید در کشور اجرا شود و نگاه به مقوله خاک باید پایدار باشد.

رییس سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی در ادامه با اشاره به مقوله امنیت غذایی افزود: امنیت غذایی از مواردی است که در بحث علوم خاک بسیار اهمیت دارد و امروزه به این مهم بسیار توجه می شود.

زند افزود: باید به سمت داشتن خاکی پایدار حرکت کرد و سه چالش مهم در مسیر پایداری خاک وجود دارد که باید این چالش را از بین برد از جمله این چالش ها فرسایش، شوری و کم شدن مواد آلی خاک است که باید برطرف شوند.

وی گفت: استفاده از کشاورزی سنتی و شخم زدن زمین های کشاورزی باعث فرسایش خاک در کشور شده است و توفیقات چندانی را تاکنون در تامین امنیت غذایی نداشتیم.

در این آیین، دبیر سیزدهمین کنگره علوم خاک ایران گفت: حدود یک هزار و 700 مقاله به این کنگره ارسال شده که از این تعداد یک هزار و 250 مقاله برای داوری پذیرفته شد.

ˈ احمد لندیˈ افزود: 70 درصد این مقالات از سوی دانشگا ها و باقی مقالات از سایر مراکز تحقیقاتی به این کنگره فرستاده شده است.

وی با بیان شرایط خوزستان در بحث کشاورزی گفت: 30 درصد اراضی خوزستان دشت های رسوبی هستند که از اراضی حاضلخیز خوزستان به حساب می آیند، خوزستان دارای پنج رودخانه پر آب است که شرایط را برای کشاورزی بسیار مساعد کرده است.

در ادامه این آیین رییس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: یکی از دستاوردهای بسیار خوب نظام جمهوری اسلامی رشد بسیار خوبی است که در بحث پارک علم و فناوری داشته است که به صورت یک ارگان کاملا مستقل در حال فعالیت است.

ˈ مروتیˈ گفت: دانشکده آب دانشگاه شهید چمران اهواز تنها قطب این دانشکده در جنوب غرب کشور است که تحقیقات بسیار ارزنده ای را ارائه داده است.

وی گفت: رتبه علمی ایران در دنیا هم اکنون در رده 15 است که فعالیت دانشگاه های کشور و در کنار آن دانشگاه جندی شاپور نقش بسیار مهمی در ارتقاء رتبه علمی ایران دارند.

مروتی افزود: دانشگاه چمران اهواز یک هزار و700 دانشجو و 510 عضوهیات علمی دارد و در سال گذشته این دانشگاه موفق شده است یک هزار و 200 مقاله علمی را ثبت ملی کند.

این کنگره به مدت سه روز تا دهم بهمن ماه جاری ادامه دارد و درآن علاوه بر مهمانان داخلی، اساتید و محققان دانشگاه های کشورهای کانادا، ایتالیا و ترکیه نیز حضور دارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.