به گزارش
حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل متحد که پیش از ظهر امروز انجام شد، گفت: فراهم شدن زمینه همکاری بینالمللی برای صلح، عدالت و ثبات در جهان نیازمند صداقت، صراحت و اتخاذ رویههای غیر تبعیضآمیز است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با گرامیداشت یاد و نام نلسون ماندلا قهرمان مبارزه با تبعیض نژادی و موسس گروه پیشکسوتان از تلاشهای این گروه در مسیر توسعه مفاهمه و گفتگو برای صلح، عدالت و حقوق بشر قدردانی کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاستهای اصول خود، خواهان همکاری و مشارکت در سطح منطقهای و بینالمللی بوده و از هر اقدامی در این مسیر استقبال مینماید.
شمخانی با به اشاره بحران جاری در سوریه و تأثیرات منطقهای و بینالمللی آن، بر ضرورت اتخاذ روشهای سیاسی مبتنی بر اراده و خواست مردم این کشور تأکید کرد و گفت: تفکری که تا امروز با بهرهگیری از بستر تروریسم خشن به دنبال تحمیل اراده خود به مردم سوریه بوده است به دلیل ناکامی، طرفدار راهکار سیاسی اما با منطق غیردموکراتیک شده است.
وی با تاکید بر موضع غیرقابل تغییر جمهوری اسلامی در خصوص بهرهگیری از راهکار سوری- سوری و رجوع بدون تبعیض به صندوقهای رأی برای تعیین آینده سوریه اظهار داشت: جلوگیری از کشتار مردم بیگناه از سوی گروههای تروریستی و پایان دادن به رنج و مشکلات تأسفآور مردم سوریه خواست و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران است.
شمخانی با ابراز نگرانی در خصوص توسعه موج تروریسم افزود: تجربه تاریخی نشان داده است که ویروس تروریسم بدون شک توسعه دهندگان آن را نیز مبتلا خواهد کرد.
کوفی عنان نیز که در رأس هیئتی متشکل از مارتی آهتیساری، رئیس جمهور پیشین فنلاند، دزموند توتو، برنده نوبل صلح و اسقف اعظم بازنشسته آفریقای جنوبی و ارنستو سدیو، رئیس جمهور پیشین مکزیک به ایران سفر کرده است در این دیدار ضمن قدردانی از حسن توجه و همکاری جمهوری اسلامی در زمینه کاهش بحرانهای منطقهای و بینالملل و اظهار رضایت از گفتگوهای سازنده انجام شده با مسئولین کشورمان گفت: نقش کم نظیر ایران در صلح و ثبات منطقهای ضرورت توجه به مشارکت این کشور در فرآیندهای امنیت ساز را ضروری کرده است.
وی همکاریهای منطقهای میان کشورهای قدرتمند و صاحب نقش را در کاهش برخی اختلافات و تمرکز بیشتر بر رفع زمینههای بیثبات و خشونت را ضروری عنوان کرد و افزود: افزایش نقش و کارکرد سازمانهای بینالمللی برای ایجاد ثبات و امنیت مستلزم اتخاذ رویکردهای مستقل و غیر تبعیضآمیز است.
گروه پیشکسوتان در سال2007 از سوی نلسون ماندلا تأسیس شد و هدف آن "ارتقای صلح، عدالت و حقوق بشر" در جهان عنوان شده است، این گروه در حال حاضر 13 عضو دارد.
انتهای پیام/