دکتر شهرزاد محمدیان، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:متخصصان تغذیه عقیده دارند، تا زمانی که بلوغ به پایان نرسیده،نوع غذایی که خورده میشود، میتواند به افزایش قد کمک کند.
وی افزود: نباید فراموش کرد که کوتاهی قد در بچهها، در صورتی که زمینه ژنتیکی نداشته باشند، نشانهی سوء تغذیه در چند سال گذشته است.
دکتر محمدیان تصریح کرد: میتوان برای جلوگیری از کوتاهی قد در کودکان، رژیم غذایی را غنیتر کرد. به عنوان مثال میتوان از کلسیم، روی، مس، منیزیم، ویتامین A، K و D استفاده کرد.
وی افزود: از آنجایی که ترکیب اصلی استخوانها راکلسیم تشکیل میدهد، دریافت روزانه این ماده معدنی برای افزایش قد ضروری است. بنابراین به منظور دریافت روزانه این ماده معدنی،باید شیر، ماست، ماهی و سبزیجات را در برنامه غذایی گنجاند.
دکتر محمدیان گفت: روی در رشد و تمایز سلولی نقش به سزایی دارد و کمبود آن موجب کاهش سرعت رشد و کوتاهی قد میشود. پس باید منابع غذایی این ماده مغذی که شامل انواع ماهیها، نان، عدس و نخودفرنگی است را در رژیم غذایی گنجاند.
وی در رابطه با خواص مس در افزایش قد تصریح کرد: مس در به حرکت درآوردن و انتقال آهن از ذخایر به مغز استخوان دخالت دارد.
بنابراین کمبود آن رشد غیرطبیعی اسکلت و پوکی استخوان را به همراه دارد. مواد غذایی مانند انواع حبوبات و تخمه آفتابگردان به عنوان منبع این مواد معدنی است.
دکتر محمدیان افزود: منیزیم نیز از اجزای ساختمانی استخوانها است و کمبود آن باعث اختلال در عملکرد ویتامین D میشود. آرد گندم کامل، تخمه آفتابگردان و دانه کامل برنج و جو به عنوان تأمینکننده این ماده معدنی هستند.
وی تصریح کرد: ویتامین A در رشد و ترمیم استخوانی دخالت دارد و در کودکی و نوجوانی موجب
سرعت گرفتن مراحل رشد میشود. جگر، زرده تخممرغ و پنیر چدار، از منابع ویتامین A هستند.
انتهایپيام/