رئیس مدیریت بحران کشور گفت: متاسفانه کشور ایران بر اصل پیشگیری و اقدامات پیشگیرانه اقدامات خوبی انجام نداده و همیشه تلاش خود را مقابله با حادثه انجام داده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حسن قدیمی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سمینار مدیریت بحران و کاهش خطرپذیری اظهار داشت: بلایا و حوادث طبیعی یکی از دغدغه‌های فکری همه بوده است که از ازل و آفرینش و به تدریج هر چه پیش آمده در حجم گسترده‌گی خسارات جانی و مالی این حوادث اضافه شده است.

وی در ادامه افزود: وضعیت در شهرها و کلان‌شهرها وضعیت مطلوبی برای کاهش خسارات حوادث طبیعی نیست و پدیده‌های موجود شهرها یکی از عوامل افزایش خسارت ها هستند.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: جمعیت شهری در ایران در سال 1335 تنها 4/31 درصد با 199 شهر بود که در سال 1390 به 71درصد رسیده و تا پایان شهریور 92 به 1228 می‌رسد.

قدمی در خصوص اینکه برای کاهش خطرپذیری نیاز به آمار و ارقام صحیح داریم که در تجزیه و تحلیل استفاده کنیم اظهار داشت: نگرانی از این است که اگر بتوان کاهش خطرپذیری را از آمار و ارقام تشخیص داد شاید این آمار و ارقام صحیح نباشد و اگر از ساخت و سازها اطمینان داشته باشیم که ساختمانی بر روی کاغذ در برابر زلزله تخریب نمی‌شود صحیح باشد ولی در واقعیت عکس آن را می‌بینیم.

قدمی با اشاره به اینکه بزرگترین نگرانی ما بیشتر ساختمان‌هایی هستند که بر روی کاغذ در برابر زلزله 8 ریشتری مقام است ولی در واقعیت در برابر زلزله 5 ریشتری خراب می‌شوند گفت: نمونه ساختمان‌هایی داشتیم که در زلزله‌های اخیر خراب شدند مثلا در زلزله بستک بیمارستانی که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته بود خسارت دید.

وی تصریح کرد: وقتی در مدیریت بحران بیمارستانی که باید جوابگوی خیلی از مشکلات باشد خودش آسیب ببیند قطعا مشکلات بیشتر خواهد شد و باید در این زمینه راهکارهایی اندیشید.

قدمی در ادامه افزود: الان یک جمعیت 700 میلیون نفری شهری در دنیا داریم که شاید یک دهم جمعیت دنیا باشد که در نواحی ساحلی زندگی می‌کنند که با مخاطرات جدی دریا روبرو هستند که باید نگران مخاطرات دریایی هم باشیم.

قدمی با اشاره به اینکه کشور ما در اصل پیشگیری و اقدامات پیشگیرانه کارهای خوبی انجام نداده و همیشه برای مقابله با حادثه جدی‌تر بوده است گفت: باید برای کاهش خطرپذیری کار کنیم و مسئله پیشگیری را اولویت قرار دهیم که قطعا می‌توانیم با گردهمایی‌ها و سمینارها راه‌های اجرایی را ارائه بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: کشور ایران در چندین سال گذشته درگیر مسائل خشکسالی بوده و در جایی‌هایی با بارش 20 تا 30 میلیمتری تلفات جانی پیش آمده و این نشان دهنده این است که در کارها و اقدامات خود جدی نبوده‌ایم و باید برای مدیریت در تمامی این زمینه‌ها فکری بیندیشیم و راه‌کارهای مناسبی ارائه دهیم.
انتهای پیام/
برچسب ها: بحران ، کشور ، بیمارستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار