به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت سید عباس پورهاشمی درباره فعالیتهای مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: فعالیت اصلی مرکز در قالب هماهنگی، برنامهریزی و پیگیری با دستگاههایی است که در بخش امور روستایی مسئولیت دارند و چند سالی است که مرکز به صورت اجرایی متولی کارهای عمرانی نیست. البته در بحث رایزنی در مورد تخصیص اعتبارات بخشهای مختلف روستایی نیز با مجموعه دولت و مجلس همکاریهای لازم را انجام میدهیم.
وی در ادامه به راه اندازی شورای فرهنگی روستا اشاره کرد و افزود: با دستگاههایی که مرتبط با روستا و کار فرهنگی روستائیان هستند، جلسات مختلفی برگزار شده و زمینه شکل گیری شورای فرهنگی روستا فراهم شده است. این شورا وظیفه هماهنگی با دستگاههای فرهنگی که در روستا فعال هستند، را دارد و در این شورا از افراد فرهنگی محلی از جمله روحانیون، دهیاران، نمایندگان آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، کمیته امداد امام خمینی و دستگاههای مختلف حضور دارند.
رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: در سال جاری تعدادی از این شوراها راه اندازی شده است و در آینده هم ادامه خواهد داشت. با این کار اعتباری که از سوی دولت برای امور فرهنگی هر ساله اختصاص مییابد، به درستی هزینه میشود و از موازیکاری و دوبارهکاری در برنامههای فرهنگی از سوی دستگاههای مختلف جلوگیری خواهد شد و دستگاههای اجرایی ذی ربط با هماهنگی لازم اقدام به برگزاری برنامههای مختلف میکنند.
پورهاشمی پیگیری موضوع اشتغال را در روستاها یکی دیگر از وظایف مرکز توسعه روستایی ریاست جمهوری عنوان کرد و افزود: یکی از مشکلات عمده جوانان روستایی بحث اشغال و کار است که باید دولت، مجلس و تمام مسئولان ذی ربط در این زمینه تلاش کنند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه مردمی که در روستا زندگی میکنند، از اطلاعات بالایی برخوردار هستند و از همه مسائل کشور آگاهند و میدانند دولت اعتبارات خوبی به روستاها اختصاص میدهد اما با یک اعتبار و بودجه معمولی که سالیانه برای بودجه منظور میشود، جوابگوی اشتغال نیست و بیشترین اعتباراتی که برای اشتغال در روستاها هزینه میشود از مانده قرض الحسنه بانکهاست که سالیانه یک عددی تصویب میشود و در اختیار کمیته امداد و دستگاههای مجری قرار میگیرد که عدد بسیار ناچیزی است. و دریافت مبلغ تعیین شده هم از بانکها با مشکلاتی همراه است.
رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه اظهار داشت: اشتغال در روستا باید متولی قوی داشته باشد البته اخیرا کمیته امداد به عنوان متولی اشتغال روستایی دو سالی است کاری را شروع کرده ولی باید همه دستگاههای متولی امور روستایی کمک کنند و اشتغال را سرلوحه کار خود قرار دهند.
پورهاشمی خاطر نشان کرد: برای سرعت بیشتر در ایجاد اشتغال روستایی، حداقل سالی 10 هزار میلیارد تومان نیاز است و باید صندوق مخصوص روستاها ایجاد شود.
ایجاد صندوق قرض الحسنه محلی در روستاها وی در ادامه به ایجاد صندوق محلی در روستاها اشاره کرد و گفت:برای ایجاد تسهیلات بیشتر به روستاییان و حذف بروکراسی های دشوار اداری صندوقی در روستاها ایجاد می شود که خود روستاییان متولی آن باشند تا به ساکنان روستا بدون وجود موانعی وام های ضروری اعطا شود.
رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود:با پست بانک، رایزنی هایی انجام شده و به دنبال تایید بانک مرکزی هم هستیم که صندوق محلی در روستاها ایجاد شود و مدیریت این صندوق نیز بر عهده روستاییان و معتمدین روستا باشد تا از طریق افراد نیازمند شناسایی شده و بتوانند بدون واسطه وام مورد نیاز را دریافت کنند.
وی یادآور شد:البته هر یک از اعضای صندوق و روستاییان به صورت ماهیانه یا سالیانه مبلغی در این صندوق ذخیره می کنند و از طریق پست بانک دو برابر آن مبلغ به روستاییان وام قرض الحسنه اختصاص می یابد. پیگیری لازم برای تشکیل این صندوق های محلی انجام شده و با تشکیل آن پایگاه اقتصادی خوبی در روستاها ایجاد می شود و دولت هم قرار است به این صندوق کمک کند و اگر در مجلس نیز به تصویب برسد، کمک قابل توجهی به روستاها خواهد شد.
پورهاشمی ادامه داد: همچنین از طریق استانداری ها و دستگاه هایی که در روستاها فعالیت می کنند نیز به این صندوق کمک خواهد شد.
تدابیر دولت برای ساماندهی سیستم حمل و نقل روستایی رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشوردر ادامه ساماندهی حمل و نقل روستایی را یکی دیگر از برنامه های این مرکز عنوان کرد و گفت:متاسفانه تاکنون یک شکل درستی به حمل و نقل روستایی داده نشده و ماشین های فرسوده در مسیری های روستایی رفت و آمد دارند که این موضوع مشکلات متعدد برای روستاییان ایجاد کرده است.
وی افزود:با بررسیهایی که در مرکز انجام شده و با همکاری دستگاه های متولی از جمله وزارت راه وشهرسازی، سازمان ملی استاندارد، نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط دو هزار مسیر در روستاها شناسایی شده اند که در مرحله اول به 48 هزار دستگاه سواری و اتوبوس، مینی بوس و کامیونت و غیره نیاز هست. در این راستا طرحی آماده و ابلاغ شده است که از نظر نوع خودرو، پلاک آنها و حتی رنگ ماشین ها دارای شکل متحدی شوند.
پورهاشمی تاکید کرد: این یک کار عظیمی است تا حمل و نقل روستایی دارای یک شناسنامه کامل شده و ساماندهی شود.
رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشوردر پایان تصریح کرد:لازم است در بودجه عمرانی کشور سهم روستاها در نظر گرفته شده و هر روستایی سرانه خود را دریافت کند.
انتهای پیام/