رحمتالله نوروزی نماینده مردم علیآباد کتول در تشریح سفر هیاتی از ایران به هند به منظور بررسی برنج وارداتی از این کشور به
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران گفت: این هیات 18 نفره بوده که 4 نفر از آنها نماینده مجلس شورای اسلامی بودند.
وی افزود: مقداد نجفنژاد نماینده بابلسر و فریدونکنار عضو کمیسیون برنامه و بودجه، محمدحسین قربانی قربانی نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر و عضو کمیسیون بهداشت و درمان، حسن تامینی نماینده رشت و عضو کمیسیون بهداشت و درمان و بنده عضو هیات اعزامی به هند برای بررسی آلودگی برنجهای وارداتی به کشور بودیم.
عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: همچنین از بخش آزمایشگاهی و کنترل کیفیت سازمان غذا و دارو از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان غله و ... از اعضای این هیات بودند.
نوروزی با بیان اینکه این هیات 18 نفره در سفر 6 روزه خود به 6 شهر هند سفر کردند گفت: شهرهای دهلی، بسفود، کوه نور، علیگرا، پنجاب و آرمیستا از جمله شهرهایی بود که به منظور بررسی برنج وارداتی به ایران به این شهرها سفر کردیم.
عضو هیات اعزامی ایران به هند تصریح کرد: ضمن بازدید متوجه شدیم که هند در راستای صنعتی کردن کارخانههای تولید، توزیع و فناوری پیشرفت خوبی داشته است.
وی ادامه داد: در راستای سفر این هیات توافق شد وزارت بهداشت ایران و هند در زمینه واردات برنج دقت نظر بیشتری داشته باشند.
نوروزی در پاسخ به این پرسش که بالاخره برنج وارداتی از هند آلوده است یا خیر و نتیجه سفر شما در این رابطه چه بود؟ گفت: ما منتظر جواب آزمایش هستیم چرا که از آب، خاک و برنج هند به همراه خودمان آوردهایم تا در آزمایشگاه وزارت بهداشت بررسی شود.
عضو هیات اعزامی ایران به هند اظهار داشت:پیش از این بحثی مطرح بود مبنی بر اینکه برنج هند آرسنیک دارد که به همین منظور خاک زمینهای کشت برنج در شهرهای هند به همراه خود آوردیم تا آزمایش روی آن انجام شود.
عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی تاکید کرد: به زودی نتیجه این آزمایش اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به این موضوع که برخیها معتقدند به جای سفر هیاتی از ایران به هند خاک و سایر ملزومات را در ایران آزمایش میکردیم، تصریح کرد: ما به دنبال آن بودیم تا از نزدیک مراحل کشت، تولید و فرآوری برنج را ببینیم که به همین منظور به هند سفر کردیم.
اضافه میشود؛ در راستای مطرح شدن مباحثی مبنی بر آلوده بودن برنج وارداتی از هند این موضوع در مجلس مطرح و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و بهداشت و درمان آنرا پیگیری و در دستور کار قرار دادند. در همین راستا هیاتی مرکب از نمایندگان کمیسیونهای بهداشت و درمان، کشاورزی، آب و منابع طبیعی به همراه سایر مسئولان ذیربط به هند سفر کردند.
ناگفته نماند برخیها منتقد این سفر بوده و معتقد بودند سفر هیات ایرانی به هند در شرایط اقتصادی فعلی ایران ضروری نبود، بلکه میشد خاک و برنج کشور مقصد را در ایران را آزمایش کرد.
انتهای پیام/