بیماریهای مربوط به لثه ( پریودونتال ) و پوسیدگی دندان، مواد قندی موجود در مواد غذایی، عامل اصلی شروع پوسیدگی دندان میباشند باکتریهایی که به طور معمول در دهان وجود دارند، باعث سوخت و ساز این مواد شده و مقادیری ماده اسیدی تولید میکنند.
وی ادامه داد: زمانی که میزان اسید موجود در دهان به حد بالایی برسد یونهای کلسیم و فسفر موجود در مینای دندان از دست میروند و "پوسیدگی دندان" شروع میشود دکتر امینیان افزود: "پوسیدگی دندان" در واقع نوعی بیماری عفونی است که در طی آن سوخت و ساز میکروبهای موجود در دهان باعث تولید اسیدهای آلی شده و به تدریج باعث از بین رفتن مواد معدنی موجود در دندان و به دنبال آن تخریب سریع ساختمان دندان میشود.
وی اذعان داشت: به طور معمول چهار عامل بایستی به طور همزمان وجود داشته باشند تا باعث پوسیدگی دندان شوند، آمادگی سطح دندان برای پوسیدگی وجود میکروبها از قبیل استرپتولک موتانس در محیط دهان وجود مواد نشاستهای و قندی قابل تخمیر در رژیم غذایی و جریان و ترکیب بزاق، محل دندان، کیفیت و کمیت بزاق، وجود و وسعت حفره و شیار در تاج دندان از عوامل تعیین کننده مستعد بودن "دندان" به پوسیدگی هستند.
امینیان در پایان اظهار داشت: بزاق قلیایی میتواند اثر محافظتی داشته باشد در حالیکه بزاق اسیدی، باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان میشود افراد برخی خانوادهها بیش از سایرین مستعد "پوسیدگی دندان" هستند که میتواند بدلیل برخی عادتهای جاری در خانوادهها از قبیل مصرف برخی مواد غذایی و میزان رعایت بهداشت دهان و دندان و یا به دلیل برخی عوامل ژنتیکی باشد.
انتهای پیام/