به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست فصلی با کانون مداحان و شاعران آیینی کشور که در محل سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت : مداحان و شعرای آیینی میتوانند خیرین و معتمدین جامعه را تشویق کرده و با تشکیل NGO ها در حوزه درمان، پیشگیری و صیانت فعالیت کنند.
وی ادامه داد: مداحان و شعرای آیینی میتوانند علاوه بر تبلیغات، به تقویت باورهای دینی مردم پرداخته و از بروز اعتیاد در جامعه پیشگیری کرده و به درمان معتادان کمک کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در زمینه کنترل موادمخدر عقبتر از قاچاقچیان هستیم، افزود: این بدین دلیل است که موضوع موادمخدر هزینههای اقتصادی زیادی را به همراه دارد.
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: سالانه بیش از یکهزار میلیارد دلار، هزینههای اقتصادی ناشی از موادمخدر در دنیا و سه میلیارد دلار در کشور است.
وزیر کشور با اشاره به تنوع زیاد موادمخدر افزود: به عنوان مثال پیشتر از تریاک برای دارو استفاده میشد اما اکنون تنوع موادمخدر خطرناک و بسیار زیاد شده است.
رحمانی فضلی، افزایش تمرکز حواس، رفع استرس و افسردگی، کاهش و افزایش وزن، رفع نارسایی جنسی و غیره را از موارد غلط در معرفی خواص مصرف مواد مخدر برشمرد و گفت: قاچاقچیان موادمخدر با این شیوه تبلیغ، موجب تصور اشتباه در مردم می شوند و آنها را به خرید آن ترغیب می کنند.
وی با اشاره به وجود یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور افزود: اگر هر کدام از این افراد یک خانواده چهار نفره داشته باشند، شش میلیون نفر از جمعیت کشور بطور مستقیم درگیر این موضوع می شوند.
رحمانی فضلی تصریح کرد: طبق پژوهش های انجام شده، 63 درصد از جامعه معتادان متاهل، 52 درصد شاغل و بیش از 75 درصد دارای مدرک دیپلم به بالا هستند، که این نشان می دهد موادمخدر، مساله پیچیده ای است و دیگر نمی توان گفت فقر، بیکاری و تجرد از عمده عوامل اعتیاد هستند.
وزیر کشور، همسرآزاری، کودک آزاری و تجاوز به عنف را از پیامدهای اعتیاد دانست و گفت: عامل 50 درصد طلاق ها در کشور اعتیاد به موادمخدر است.
رحمانی فضلی برقراری جریانات مهم اجتماعی و تاثیرگذاری در ترک و پیشگیری از اعتیاد را مهم دانست و افزود: شبکه اجتماعی مداحان و شعرای آیینی باید در این امر مهم فعال باشند و در واقع یک مداح فقط ترویج کننده حس نیست بلکه با ورود به قلب و دل می تواند یک معتاد را از اعتیاد نجات و دیگران را هدایت کند.
وی همچنین آگاهی بخشی را در امر مبارزه با موادمخدر مهم دانست و ادامه داد: متاسفانه والدین از مقوله موادمخدر شناخت نداشته و حتی حساسیت لازم را بر روی فرزندان در زمینه مسایلی مانند شرکت در محافل دوستانه، شب نشینیها و میهمانی های نوجوانان و جوانان ندارند، به همین خاطر وقتی فرزند آنها معتاد به مواد صنعتی می شود، دیر متوجه می شوند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: مداحان باید تعصب و غیرت را برانگیخته و ایمان افراد را قوی کنند.
وی اضافه کرد: اکنون 300 هزار نفر به عنوان قوی ترین گروه در زمینه روانکاوی برای ترک اعتیاد معتادان فعالیت می کنند و هفتهای 16 و 17 جلسه میگذارند، اما همچنان در مقوله پیشگیری از اعتیاد عقب هستیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به افزایش دو برابری اعتیاد زنان از 5.2 درصد به 9.2 درصد طی پنج سال اخیر گفت: تقویت ایمان و باور، فرد را از اعتیاد دوری میکند.
رحمانی فضلی همچنین به افزایش 20 درصدی کشفیات موادمخدر و نیز کنترل 80 درصدی مرزها اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه چند روز پیش در کرمان از یک وانت یکهزار و 200 کیلوگرم موادمخدر کشف شد و باید همچنان کارهای زیادی در امر مبارزه با موادمخدر انجام دهیم.
وزیر کشور با اشاره به تقدیم سه هزار و 700 شهید در امر مبارزه با موادمخدر گفت: مواد مخدر هزینههای اقتصادی و آسیب های اجتماعی زیادی بدنبال دارد از این رو باید برای مقابله با آن کوشاتر شویم.
انتهای پیام /