به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ استان فارس با دارا بودن 63 هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از 1 میلیون و 500 هزار تن انواع مرکبات؛ 10 درصد مرکبات جهان ، 31 درصد از تولید مرکبات کشور و 23 درصد سطح زیر کشت این محصول را و رتبه دوم تولید این محصول بعد از مازندران را در اختیار دارد.
70 درصد محصول تولیدی فارس به تهران ، مشهد ، تبریز ، یزد و اصفهان ارسال میشود.
رمضانی یکی از باغداران شهرستان جهرم می گوید: کمبود صنایع تبدیلی در فارس آنان را از ارزش افزوده محصولات خود که اغلب ان در کشور جایگاه بالایی را به لحاظ کیفی و کمی دارند ، محروم ساخته است.
صادقی هم از باغداران داراب می گوید: نبود صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و باغی ازجمله مرکبات ، ارزش افزوده این محصولات را نصیب استانهایی که دستی در فرآوری دارند ، می کند و عملا کشاورزان فارسی رنج تولید را به دوش می کشند.
کارشناسان کشاورزی فارس معتقدند: ایجاد صنایع تبدیلی و تقویت آنها در فارس می تواند در ارتقا ارزش افزوده ، افزایش صادرات و افزایش درآمد ارزی غیر وابسته به نفت اثر گذار است./ش
انتهای پیام/