انتشارات کتاب نیستان مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه فاطمه سلیمانی ازندرياني را در قالب اثری با عنوان «خاکستری یک کابوس» روانه بازار کتاب کرد

 به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران، انتشارات کتاب نیستان مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه فاطمه سلیمانی ازندرياني را در قالب اثری با عنوان «خاکستری یک کابوس» روانه بازار کتاب کرد؛ داستان‌هایی که بار دیگر مخاطبان خود را به نمایش صحنه‌هایی بکر و واقعی و تلخ، از بطن جامعه ساخته دست همين مخاطبان دعوت می‌کند.

سلیمانی شاید در نگاه نخست داستان‌نویسی تازه‌کارو ناشناخته باشد؛ داستان‌نویسی تجربی که با انتشار نخستین اثر خود به دنبال کسب نام و شهرت است؛ اما داستان‌هاي او را به هیچ‌وجه نمی‌توان حاصل قلم‌زدن تجربی یک نویسنده جوان در فضای داستان کوتاه دانست؛ چرا که او در این مجموعه نشان داده است که روایت و داستان برای او چیزی بیشتر از تفنن و پر کردن زمان است و به عبارت ساده‌تر برای او مقوله‌ای به شدت جدی است.

«خاکستری یک کابوس» دربرگيرنده داستان‌هایی رئال و هدف‌مند است؛ آمیزه‌ای زیبا و خواندنی از تکنیک؛ انتخاب بکر سوژه داستانی و زاویه دید مناسب. سلیمانی گاه در داستان‌هایش از یک زاویه دید معمولی و در نگاه اول تکراری، ماجرایی هول‌انگیز و در عین حال تأثیرگذار را روایت می‌کند و تا ثانیه پایانی مخاطبش را در تعلیق نگاه می‌دارد  و گاه از یک منظر و بستر روایی بکر و ناب است که تن به روایت داده و حرف‌هایش را کاملاً جدی و بی‌پرده به پیش روی مخاطبانش می‌گذارد و مخاطب سليماني در این مجموعه در هیچ پرانتز و حاشیه‌ای تعریف نمی‌شود.

برای او مخاطب چیزی جز انسان درک‌کننده حس مشترک او و داستان‌هایش نیست؛ خواه از بالاترین طبقه فکری و اجتماعی و خواه از پایین‌ترین؛ و گواه این ادعا را می‌توان در تنوع انتخاب کاراکترها و شخصیت‌های داستانی در این اثر دید.

او گاه در داستانی مانند «ای روشنی صبح» روایتی بکر از تنهایی انسان معاصر نشان می‌دهد که با پایانی سرضرب و محکم مخاطبش را وادار به واکنشی آنی حتی به اندازه دقایقی مکث برای ادامه تورق اثر می‌کند؛ یا در داستانی مانند «تبعید به تنهایی» داستانی تلخ و در عین حال رک و پوست‌کنده از انسان در بستر زندگی اجتماعی امروز ارائه می‌دهد که در آئینه شخصیت تمامی مخاطبانش معنی می‌شود؛ انسانی که رگه‌های سازنده شخصیت او را می‌شود در صورت و سیرت تمامی مخاطبانش به روشنی یافت.

از سویی در داستانی مانند «گره کوچک یک دیدار» روایتی طنازانه و خواندنی از بروکراسی‌های دست‌ساز انسان در بستر فعالیت‌های اجتماعی و زیستی او عرضه می‌کند که با وجود پایان قابل پیش‌بینی، اثر بسیار خواندی از آب در آمده است.

داستان‌های مجموعه «خاکستری یک کابوس» در یک نمای کلی نمایی محصور کننده از تنهایی انسان در بستر زندگی اجتماعی و در جوامع دست‌ساز او در هزاره جدید را نشان می‌دهد. داستان‌هایی که تنهایی انسان را مانند زخمی در درون بافت‌های زنده عاطفی و روانی او به نمایش می‌کشد؛ گاه در قالب رابطه عاطفی میان یک پدر و دختر نوعروسش؛ گاه در خودکشی یک جوان؛ گاه در عطش وصل و ناکامی در آن و گاه در کینه‌ورزی‌های بچه گانه‌ای که پایانش را با چیزی بهتر از مرگ و نیستی نمی‌توان به تصویر کشید.

گفتنی است، انتشارات کتاب نیستان مجموعه داستان «خاکستری یک کابوس» را در 128 صفحه و با قیمت 7500 تومان منتشر کرده است.

انتهای پیام/ص
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.