یک آسیب‌شناس گفت: تصمیم‌گیری موفق در گرو آموزش آن از سوی خانواده، سازمان‌های فرهنگی و مؤسسات اجتماعی است.

 جعفر بای در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: افراد در طول روز طی تعاملات فردی و اجتماعی خویش همیشه در حال تصمیم‌گیری هستند.
امروزه تصمیم‌گیری طی فرآیندی اتفاق می‌افتد و دارای مکانیزم خاص است. انسان‌ها طی تصمیمات متعددی که می‌گیرند، باید نسبت به آن‌چه را که از گزینه‌های متفاوت برمی‌گزینند دلایل منطقی و دقیقی داشته باشند تا بتوانند پاسخ‌گوی نتایج آن باشند. ناگفته نمایند که تمامی این تصمیمات مشخص، از درجه اهمیت یکسانی برخوردار نیستند.  
 
وی در ادامه تصریح کرد:  برخی تصمیمات، آثار کوتاه مدت و نتایج مختصری دارد و برخی تأثیر فوق‌العاده مهمی در زندگی می‌گذارد طوری‌که کل زندگی انسان را متأثر می‌کند.  از بین تصمیمات فراوانی که آدمی در طول زندگی برای خویش می‌گیرد، سه تای آن نقش کلیدی را ایفا می‌کند. رشته تحصیلی،  شغل و همسری را که برای ازدواج انتخاب می‌نماید. این سه مورد کل زندگی آدمی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و از مهمترین تصمیمات زندگی هر فرد به شمار می‌آید.  
 
بای اظهار داشت:  برای اتخاذ تصمیم صحیح لزوما نیازمند به انجام مهارت‌های لازم برای گرفتن یک تصمیم درست هستیم. برای اینکه بتوانیم نقش تصمیم گیرنده و قدرتمند در مهارت این مورد داشته باشیم، ابتدا باید به جای کسی تصمیم نگیریم،‌ اجازه دهیم که خود آنچه را که می‌پسندد برای خویش انتخاب کنند. سپس دلایل این نوع تصمیم‌گیری را از او بخواهیم تا علتش را دقیقا بیان کند.  
 
وی ادامه داد:  در مرحله  بعد باید روش‌های تصمیم‌گیری‌های موفقیت‌آمیز را به کودکان‌مان آموزش دهیم تا آنها بتوانند در موجه با یک تصمیم ابتدا به دقت بیاندیشند و سپس با طرح گزینه‌های متفاوت نسبت به انتخاب مناسب‌ترین آن اقدام کنند. تصمیمی که با بیشترین فایده، کمترین ضرر و زیان را درپی دارد. معمولا تصمیم‌گیری از سوی خود فرد انجام می‌شود، ولی بعضی افراد برای دیگری تصمیم و با طرح نیازهایی که او نسبت به آن اشراف ندارد، تصمیم‌سازی می‌کنند.  
 
بای خاطرنشان کرد:  امید است سازمان‌های فرهنگی و نهاد‌های آموزشی، مؤسسات اجتماعی به‌ویژه نهاد خانوده با همکاری یکدیگر ابتدا بتوانند روش‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را آموزش داده و سپس شرایط تصمیم‌گیری مطلوب را برای تصمیم‌گیرنده، فراهم سازند تا ما شاهد افراد تصمیم‌ساز مهمی در جامعه خویش باشیم.
انتهای‌پيام/
 

برچسب ها: زندگی ، شغل ، همسر ، ازدواج ، مهارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار