شاید بخشی از این روند نزولی مربوط به سفته بازی ها باشد که باید ریشه آن را در اقدام کسانی که به دنبال زمین زدن دولت هستند ، جستجو کرد ، اما آبشخور اصلی سقوط بورس را باید در جهت گیری اقتصادی بودجه 93 جستجو کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، ارسلان فتحی پور در گفت و گو با ایران خبر تصریح کرد: انتظارهای اقتصادی از دولت روحانی این بود ،همانگونه که در شعارهای دولت نیز مرتب بر آن تاکید شد ؛ به جای ورود به بازارهای سوداگرانه مانند مسکن ، طلا ، سکه و ارز ، سرمایه گذاری و توجه ویژه خود را معطوف به تولید کند و طبیعتا ، تولید نقش خود را در بازار بورس ایفا می کند، یعنی رونق بورس را می توان نمادی از شکوفایی تولید دانست .


وی در ادامه درباره دلایل قرار گرفتن شاخص های بورس در مسیر نزولی گفت : شاید بخشی از این روند نزولی مربوط به سفته بازی ها باشد که باید ریشه آن را در اقدام کسانی که به دنبال زمین زدن دولت هستند ، جستجو کرد ، اما آبشخور اصلی سقوط بورس را باید در جهت گیری اقتصادی بودجه 93 جستجو کرد.

درمان همزمان رکود و تورم قرار گرفتن سرمایه در مسیر تولید است



نماینده مردم کلیبر و خدا آفرین ، گفت : عمده دست اندرکاران اقتصادی در دولت یازدهم بر این نکته تاکید دارند که رکود و تورم دولت قبلی باعث قرار گرفتن کشور در این وضعیت اسفبار شده است ؛ طبیعتا تورم را باید با جمع آوری پول نقد در بازار مهار کرد و بر عکس چاره درمان رکورد ، تزریق پول به بازار می باشد تحقق این دو در کنار هم به نظر متناقض می آید ، اما چاره حل چنین تناقضی این است که نقدینگی از سطوح دلالی جمع آوری شده و به کانال تولید تزریق شود.

وی سرمایه گذاری در بورس را راهی برای رونق تولید و کاهش تورم عنوان کرد و گفت : اکنون حدود 40 درصد بازار بورس متعلق به بخش پتروشیمی است و 30 درصد مربوط به معدن و هولدینگهای سرمایه گذاری معدن می باشند و 30 درصد باقیمانده مربوط به بخش خودرو و غیره می باشد ، الان مهمترین موضوعی که بازار بورس را در مسیر تنش قرار داده است ، سردرگمی های ناشی از بودجه 93 می باشد که سرمایه گذاران را دچار بلاتکلیفی کرده است و در صورت ادامه این روند ، حتی می تواند منجر به فرار سرمایه از حوزه شود.

خبر افزایش قیمت خورام پتروشیمی عامل افت شاخص بورس

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ، مهمترین عامل سقوط بورس را خبر افزایش قیمت خوراک پتروشیمی عنوان کرد و گفت : تا کنون قیمت خوراک پتروشیمی در حدود سه سنت بوده است اما اکنون خبر می رسد که حتی تا 5 برابر این قیمت ، امکان افزایش بهای خوراک پتروشیمی وجود دارد ، این اتفاق در حالی می افتد که بخش عمده ای از سرمایه گذاری های پتروشیمی ، 5 تا 10 سال قبل انجام شده است و طبیعتا اکنون تازه به موقع بهره برداری رسیده است .

افزایش قیمت خوراک پتروشیمی میلیاردها تومان سرمایه را در کشور بلوکه می کند


فتحی پور افزایش قیمت خوراک پتروشیمی را عاملی برای کاهش انگیزه سرمایه گذاری دانست و گفت : اگر سرمایه گذاران پیشین به این نتیجه برسند که ممکن است فعالیت واحد پتروشیمی آنها سود آور نباشد ، احتمال تعویق راه اندازی وجود دارد ، یعنی ناخواسته سرمایه ای که می توانست در چرخه اقتصاد کشور قرار گیرد ،بلوکه می شود .

خطر رقبای اقتصادی را جدی بگیریم

وی رقبای ایران در بازار را مشکل بعدی اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود : باید خطر رقبای اقتصادی را جدی بگیریم، اگر ما اکنون بازار پتروشیمی را تصاحب نکنیم ، کشور های رقیب در حوزه انرژی مانند قطر آن را قبضه می کنند و با پر شدن بازار جایی برای ما باقی نمی ماند .

خوراک پتروشیمی ارزان نداشته باشیم با چه بهانه سرمایه گذار خارجی را به کشور بکشانیم؟


فتحی پور اشکال دیگر افزایش قیمت سوخت پتروشیمی را ایجاد مانع بر سر راه سرمایه گذاری خارجی دانست و گفت : عمده مزیت نسبی ما برای سرمایه گذاری ،منابع نفت و گاز و پتروشیمی است که می تواند باعث تشویق سرمایه گذار خارجی شود ، باید از خود بپرسیم که چه چیزی داریم که به سرمایه گذار خارجی انگیزه ورود به ایران را بدهد ؟، تسهیلات که نداریم ، معافیت مالیاتی هم که نباید به سرمایه گذار خارجی داد ، تنها می ماند گاز فراوان ، که می توانیم با ارزان فروختن آن ، سرمایه گذار خارجی را تطمیع کنیم . اگر این مزیت هم از بین برود هیچ دلیلی برای ورود سرمایه گذار خارجی به بازار پر مخاطره ایران وجود ندارد.

گاز ارزان به همسایه آری ؛ به سرمایه گذار داخلی و خارجی نه !

وی با اشاره به فروش گاز ارزان به کشورهای همسایه گفت : چگونه است که ما جنوب تا شمال کشور را لوله کشی کرده ایم و با هزینه فراوان لب مرز ، گاز را به ترکیه 11.2 سنت می فروشیم اما حاضر نیستیم گاز ارزان را با کمترین هزینه و بدون استهلاک در اختیار سرمایه گذاران در خود میادین قرار دهیم ؟

خوراک پتروشیمی گران ماخصل زحمات در پارس جنوبی را از بین می برد



رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با یاد آوری این نکته که ایران در بخش پارس جنوبی سرمایه گذاری فراوانی داشته است ، گفت : اگر کاری کنیم که انگیزه سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی از بین برود ، آن زمان ما آنچه را که در سایه سرمایه گذاری در بخش پارس جنوبی به دست آورده ایم ، دوباره به محصولی بلا استفاده تبدیل می کنیم، که فقط باید بگذاریم که آتش بگیرد وبه دود تبدیل شود، در حالیکه نباید بگذاریم این مازاد از بین برود .

ادامه سقوط بورس سونامی تورمی به همراه دارد

وی با تاکید دوباره بر تاثیر افزایش قیمت خوراک پتروشیمی بر روی بورس ، گفت : اگر این روند افت شاخصها ادامه پیدا کند و سرمایه گذاران بورس ، این بازار را سود آور نبینند ، با خارج کردن پول از بورس ، شاهد افزایش ویرانگر نقدینگی دربازار خواهیم بود که تاثیر سونامی تورمی آن به شکلی بسیار خطرناک در بخش ارزاق عمومی ، مسکن ، کالاهای صنعتی و مایحتاج ضروری مردم گذاشته و تلاطمی نامیمون را بر روی دست دولت می گذارد.


فتحی پور تاکید کرد : با توجه به اینکه بازار ایران ریسک بیشتری نسبت به کشورهای همسایه دارد ، بیشتر از افزایش 100 درصدی قیمت خوراک پتروشیمی به صلاح نیست و در نهایت ؛ ایران  بایدبا در صد قابل  توجهی ،   ارزانتر از فوب خلیج فارس خوراک پتروشیمی خود را بفروشد که سرمایه گذار خارجی انگیزه ای برای ورود به این بازار پر مخاطره داشته باشد.


رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان از مجلس و دولت خواست به این موضوع به طور جد ورود پیدا کنند و اجازه افزایش قیمت در این سطح را ندهند.
برچسب ها: فتحی پور ، پتروشیمی ، بورس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.