دندان‌های نهفته با ساییدگی و تحلیل رفتن فک در سنین بالا نمایان می‌شوند.

مهرداد جهانیان دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دندان‌های نهفته در همه سنین و جنس‌ها دیده می‌شود و دو علت خیلی شایع برای آن می‌توان ذکر کرد که مهم‌ترین آن وراثت و مربوط به دندان عقل یا شماره ۸ است. 

وی به عامل وراثت اشاره کرد و افزود: بعضی از افراد فک کوچک را در یک والد، دندان‌های بزرگ را از والد دیگر به ارث می‌برند که داخل فک آن‌ها جای کافی برای رویش دندان‌های عقل نیست و به صورت نهفته می‌ماند که باید با جراحی خارج شوند. 

 جهایان به علت دیگر نهفته بودن دندان‌ها اشاره کرد و گفت: هنگامی که دندان شیری زود‌تر از دست می‌رود و دندان دائمی به جای آن رشد می‌کند فضا را پر کرده و در جای نامناسب و کج درمی آید و به عبارتی دندان غش می‌کند و برای رشد دندان‌های دائمی بعدی جای کمتری باقی می‌ماند یا اصلا در نمی‌آیند. 

وی در ادامه افزود: مراقبت از دندان‌های شیری را باید جدی گرفت و تا حد امکان از کشیدن آن‌ها جلوگیری کرد. 

جهانیان با بیان اینکه گاهی در بعضی از افراد با وجود فضای کم تمام دندان‌ها در می‌آیند اظهار داشت: این دندان‌ها به صورت کج رشد می‌کنند که احتیاج به درمان‌های گران قیمت ارتودنسی پیدا کنند. 

این دندانپزشک به خرافاتی درباره در آوردن دندان در سن بالا و یا ۱۰۰ سالگی اشاره و تصریح کرد: رویش دندان در سنین میانسالی و کهولت به دلیل وجود‌‌ همان دندان‌های نهفته است که سطح فک به وسیله دندان مصنوعی ساییده شده و تحلیل می‌رود و دندان‌های نهفته بیرون می‌آیند. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.