همایش تخصصی نهج البلاغه و زندگی در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد؛حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد نظافت در سلسله نشست‌هاي نهج البلاغه و زندگي كه در بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي برگزار شد، عنوان كرد: نهج‌البلاغه از نظر محتوایی به مسائل گوناگون اعتقادی، اقتصادی، سیاسی و اخلاقی پرداخته است و در قالب خطبه‌ها، نامه‌ها و حكمت‌ها به پرسش‌ها و مسائل در عرصه‌های مختلف پاسخ داده است.

وي گفت: حكمت شماره 9 نهج البلاغه در خصوص بي وفايي دنيا در نعمت بخشي است. امام علي(ع) مي فرمايند: دنيا گاهي به تو رو مي‌كند و باب ميلت رفتار می‌کند و گاهي از تو روی بر می‌گرداند و به نفعت عمل نمی‌کند.

اين استاد حوزه و دانشگاه عنوان كرد: هنگامي كه دنيا به تو روی مي‌آورد نبايد سرمست و مغرور و دل بسته به دنيا شوی و زماني كه روزگار باب میل تو نیست و به تو پشت مي‌كند هرگز نااميد ومايوس نباش، زيرا بسیاری از مشكلات و سختي‌ها سازنده است و انسان با آن ها امتحان وآزمايش مي‌شود.

وي گفت: در حكمت شماره 10 نهج البلاغه به موضوع حسن معاشرت با مردم پرداخته شده است، در اين حكمت آمده است، با مردم به گونه‌اي رفتار كنيد كه اگر از دنیا رفتید براي شما بگريند و در زمان زنده بودنتان مشتاقتان باشند و به شما عشق بورزند.

اين نهج البلاغه پژوه بيان داشت: بهترين نوع ارتباط، رابطه مفيد و سازنده با خداوند متعال است. همواره و در همه حال نتيجه دوستي‌ها و ارتباطات بايد تقرب الهي و نزديك شدن به پروردگار باشد.

وي با بيان اين مطلب كه يكي از علامت‌هاي مومن خير رساندن او به ديگران است افزود: مومنان واقعي کسانی هستند كه خير و خوبيشان زياد و ديگران از شر او در امان هستند. نرم خويي، الفت و مهربانی، خوشرويي، حلم، سكوت، انصاف و اصلاح رابطه خود با خدا از راههاي حسن معاشرت با مردم و جذب دوست است.

نظافت ابراز داشت: در حكمت شماره 11 كه در باب عفو و بخشش به هنگام پيروزي سخن گفته است، اين گونه بيان شده كه اگر بر دشمنت دست يافتى و غلبه كردي، شكرانه پيروزى‌ات در بخشيدن اوست.

موسس حوزه ي علميه ي حضرت مهدي(عج) افزود: نعمت هاي الهي انواع و اقسام فراواني دارنده يكي از این نعمت ها، قدرت است. اگر مورد ظلم و ستم واقع شديم و توانستيم بر آن غلبه يابيم، شكرانه آن عفو و بخشش است.

وي به آثار عفو و گذشت اشاره و عنوان كرد: مشمول عفو خدا شدن، عزيز شدن، طولاني شدن عمر و اصلاح گنهكار از آثار و فوايد گذشت است. در مواردي كه خداوند حكم به مجازات كرده باشد ما نمي توانيم قانون وضع كنيم و هنگامي كه با عفو و بخشش ما فرد خطاكار جري مي شود در این هنگام عفو و گذشت جايز نيست.

اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این مطلب که ناتوان‌ترين و عاجز‌ترين مردم كساني هستند كه از دوست يابي عاجزند و بي لياقت‌ترين مردم كساني هستند كه دوستان خود را از دست بدهند اظهار داشت: جلوگيري از خشم، صبر و تحمل بالا، عفو، بخشش و داشتن سينه گشاده از راههاي دوست يابي وحفظ رابطه دوستي است.

اين نهج البلاغه پژوه بيان داشت: هرگاه نعمت‌هاي فراوان و گوناگوني به شما رسيد، در به جا آوردن شكر آن، كوتاهي نكنید و موجب ضایع شدن آن نعمت نشوید، زيرا نعمت هاي الهي، مرحله اي است و خداوند متعال همه را به صورت يك جا به انسان ارزانی نمی دارد. بلكه در صورت به جا آوردن شكر آن، ساير نعمت ها را به انسان عطا مي‌كند.

وي با بيان اين مطلب كه نعمت هاي الهي مستقيم و بي واسطه و يا با واسطه هستند ابراز داشت: شكر قلبي، زباني و عملي از مراحل شكر نعمت هاي الهي است و ما بايد همواره خود را وامدار خداوند متعال بدانيم و او را به خاطر همه نعمت هايي كه به ما ارزاني داشته است شكر و سپاس گوييم.

نظافت به تبيين راههاي شكر نعمت هاي الهي پرداخت و افزود: نعمت شناسي، همنشيني با فقرا و زير دستان، نگريستن به بالا‌دستان در نعمت هاي معنوي از راههاي شكر و سپاس نعمت هاي الهي است.

وي به تشريح و تفسيرحكمت شماره 14 نهج البلاغه پرداخت و عنوان كرد: اگر كسي نزديك ترين دوستش او را مورد كم لطفي قرار داد، نا اميد نشود زيرا خداوند راهي براي او آشكار مي‌كند و كسي را براي او مقدر مي سازد.

موسس حوزه ي علميه حضرت مهدي(عج) گفت: مومن واقعي هيچ گاه احساس بن بست نمي كند و دوستي با خدا پايدارتر و استوار تر از هر نوع ارتباطي است


برچسب ها: همایش ، تخصصی ، نهج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.