جعفر بای در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه بر اساس ارزشهای نادرست اجتماعی متاسفانه مصرف دخانیات بین نوجوانان و جوانان نوعی پرستیژ و نشانه تشخیص تلقی میشود، اظهار داشت: آنان که در این سنین علاقهمند به ابراز وجود هستند و میخواهند خود را اثبات کنند، با استعمال دخانیات قصد خود را توسعه یافته جلوه دهند.
این آسیب شناس اجتماعی نوجوانی را سن هیجانات و دوران شکل گیری شخصیت آنان خواند و افزود: گاهی نوجوان میکوشد با تظاهر به مصرف مواد مخدر خود را در جایگاه والاتری تصور نماید و به همین دلیل است که هیچگاه به مضرات ناشی از استعمال نمیاندیشد و به لحاظ قدرت بندی که دارد، آسیبهای جسمانی آنان کمتر قابل مشاهده است که در صورت تداوم استعمال دخانیات، عواقب جبران ناپذیری متوجه آنان میشود.
بای با بیان اینکه گاهی دوستان مشوق مصرف دخانیات میشوند تصریح کرد: این نوع از استعمال و همچنین رفتن به مراکز عرضه دخانیاتی مانند قلیان جزء خاطرات زندگی نوجوانان و جوانان محسوب میشود که گاهی بازگو کردن این خاطرت برای همدیگر باعث گرایش بیشتر به مصرف و مراجعه مجدد به چنین مراکزی میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: خانوادهها نقش اساسی و مهم در جلوگیری از مصرف دخانیات فرزندان خود دارند که گاه مشغله و دغدغههای متعدد آنها باعث غفلت نسبت به عملکرد فرزندانشان شده که لازم است فرص حضور و نظارت مستمر را در محیط خانه در جهت مراقبت صحیح فراهم آورند تا مبادا نوجوان و جوان آنها غرق در دنیای شوم دخانیات شود و بهترین روش آن است که والدین به عنوان یک مربی دلسوز از مضرات مصرف مواد مخدر اطلاعات کافی داشته باشند و زیانهای آن را نزد آنان مطرح کنند.
این پژوهشگر مسئله عدم اشتغال جوانان را عامل دخیل در بروز این پدیده خواند و افزود: بیکاری باعث فراغت بیش از اندازه آنان میشود که گاهی اوقات متاسفانه استعمال دخانیات را به عنوان تنها تفریح مناسب، پیش روی خود میبینند.
وی خاطرنشان کرد: نهادهای اجتماعی و فرهنگی نقش ارزشمند و مهم در پیشگیری از این پدیده شوم دارند و لازم است این نهاد ها مسئولانه با این معضل برخورد کنند و برای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان برنامه ریزی گسترده تری صورت دهند.
انتهای پیام/