به گزارش حوزه ادبیات
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان؛ سید عباس صالحی، در حاشیه افتتاحیه هشتمین نمایشگاه کتاب گلستان گفت: اتفاق بزرگی در گلستان با محوریت کتاب رخ داده که در این زمینه باید از زحمات استاندار گلستان و دکتر منتظری مدیر کل ارشاد تشکر کرد.
وی با اشاره به اینکه کتاب از چند وجه کارکرد دارد، افزود: کارکرد نخست کتاب نقش آن در مسیر تولید علم است که کتاب در این زمینه شاخصه روشنی از تولید علم در کشور را دارد.
صالحی کارکرد دوم را نمایه ای از فرهنگ نقد و گفتگو و تضاد و رفتار یک جامعه و مسیر برای جلو رفتن تضرب آرا و افکار دانست و تصریح کرد: سومین مورد نیز کتاب نمایه ای از هویت ملی یک ملت و زبان و ادب و ملت را نشان می دهد.
وی با اعلام اینکه بی جهت نیست مقام معظم رهبری تعبیر کتاب عصاره و مادر تمدن سازی را بکار برده اند، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه کتاب منشا تمدن سازی است و هر ملتی که به سمت تمدن سازی می رود طبیعی است که کتاب نقش اصلی و محوری دارد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: بعد از انقلاب اسلامی مسیر توسعه کتاب رو به جلو بوده و رشد تولید کتاب و تعداد عناوین افزایش داشته اما علیرغم وجوه ایجابی و اثباتی حوزه کتاب یکی از نقاط ضعف های جدی در این حوزه سرانه کم مطالعه در کشور است که علیرغم افزایش تیراژ و ناشران و کتاب های خوب اما سرانه مطالعه در کشور رضایت بخش نیست.
صالحی ادامه داد: در حوزه اقتصاد نشر عواملی در میزان سرانه مطالعه تاثیر گذارند و اگر این مرحله را شامل مولف، ناشر و سیستم توزیع بدانیم تمام این حلقه ها می توانند موثر باشند.
این مقام مسئول در وزارت فرهنگ بیان کرد: تالیف کتاب های لذت بخش و استفاده از جاذبه های فضای نشر به همراه قیمت مناسب می توانند در میزان سرانه مطالعه تاثیر گذار باشند.
وی با بیان اینکه در بحث نمایشگاه آنچه که می تواند ا را به سرانه مطالعه رهنمون کند سیستم توزیع کتاب خوب است، عنوان کرد: بخشی از افزایش سرانه مطالعه به این موضوع مربوط است که کتاب خوب در دسترس مخاطب قرار ندارد و این چیزی است که نمایشگاه های استانی به کمک آن آمده اند.
صالحی افزود: نمایشگاه کتاب استانی برای استان هایی که فعالیت کمتری در این زمینه دارند فرصت مناسبی است تا دسترسی به این کتاب ها آسانتر شود و این کار در سال های متوالی انجام شده و در مسیر رو به جلو قرار دارد و نمایشگاه های استانی با فلسفه نخستین کار نکنند و با ایده های نو دسترسی را آسانتر کنند.
معاون وزارت ارشاد تاکید کرد: نمایشگاه به یک فروشگاه بزرگ تبدیل نشود و این کمکی به کتاب نمی کند و آنچه نمایشگاه را متمایز می کند اینکه اولا کتاب های خوب باشد و این نیازمند ناشران خوب و کیفی است.
صالحی گفت: یک فلسفه نمایشگاه استانی اینست که بتواند سرانه مطالعه استانی را گسترش دهد و راه شناخت کتاب خوب را فراهم کند و اقتصاد نشر هم با افزایش تقاضا رونق یابد.
انتهای پیام/ص