در حالیکه 62 گروه و سازمان در آمریکا٬ در نامه‌ای به مجلس سنای این کشور خواستار پرهیز از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران شده‌اند، رهبر اکثريت دموکرات در سنای آمريکا هم گفته است برنامه‌ای فوری برای به رای گذاشتن طرح اعمال تحريم‌های جديد عليه ايران ندارد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس، سناتور "هری ريد"، رهبر اکثريت دموکرات در سنای آمريکا گفت: برنامه‌ای فوری برای به رای گذاشتن طرح اعمال تحريم‌های جديد عليه ايران ندارد.

"هری رید" در پاسخ به این سوال که چه زمانی اجازه رای‌گیری درباره این طرح را می‌دهد؟ گفت: روسای 10 کمیته اصلی سنا که از حزب دمکرات هستند در مخالفت با این رای‌گیری به وی نامه نوشته‌اند.

وی در گفتگو با خبرنگاران گفت: "بگذارید ببینیم این مساله به چه شکلی پیش می‌رود. فرایند قانونی دارد. قصد دارم کاملا در این مساله داوری بی‌طرف باشم."

سناتور هری ريد در حالی روز سه‌شنبه اين موضوع را اعلام کرد که برخی ديگر از سناتورها درصدد افزايش موافقان اين طرح از ۵۸ سناتور کنونی به ۶۷ سناتور هستند تا در صورت تصويب، رييس جمهوری قادر به وتوی آن نباشد.

این در حالیست 62 گروه و سازمان در آمریکا٬ در نامه‌ای به مجلس سنای این کشور خواستار پرهیز از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران شده‌اند. اخیرا باراک‌ اوباما نیز اظهار کرد که در صورت تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران از سوی کنگره٬ این تصمیم را وتو خواهد کرد.

در این نامه که ۲۴ دی‌ماه منتشر شده٬ آمده است در حالی که طرفین در خصوص مذاکرات هسته‌ای به توافقی شش ماهه دست یافته‌اند و مذاکرات در جریان است٬ تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران٬ امکان حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق دیپلماتیک را به شدت تضعیف و احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای(!) را شدت می‌بخشد.

این نامه از سوی سازمان غیر‌انتفاعی شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک)٬ «کمیته قانون‌گذاری ملی» و سازمان «پیروزی بدون جنگ» تهیه شده و  از سوی ۶۲ گروه و سازمان آمریکایی از جمله چندین سازمان طرفدار صلح و شماری سازمان امضا شده است.

۶۲ سازمان آمریکایی در حالی از سنای آمریکا خواسته‌اند تا از اعمال تحریم جدیدی علیه ایران جلوگیری به عمل آورد که باراک اوباما٬ رئيس جمهور آمریکا نیز ۲۲ دی‌ماه با استقبال از توافق ایران و گروه ۱+۵ بر سر نحوه اجرایی کردن توافق‌نامه هسته‌ای٬ گفت هرگونه تحریم جدیدی را که کنگره در جریان اجرای این توافق‌نامه علیه ایران تصویب کند٬ وتو خواهد کرد.

دولت آمریکا تا کنون بارها مخالفتش با وضع تحریم‌های تازه از سوی کنگره علیه ایران را اعلام کرده است. ایران نیز هشدار داده است که در صورت اجرایی شدن تحریم‌های تازه٬ از توافق ژنو کنار خواهد کشید.

ایران و ۱+۵ سوم آذرماه سال جاری به توافقی موقت برای حل مناقشه هسته‌ای تهران دست یافتند. تفاهم بر سر شیوه اجرای مفاد این توافق‌نامه حدود ۵۰ روز به درازا کشید. در نهایت ۲۲ دی‌ماه طرفین اعلام کردند که برای مواردی که بر سر آن اختلاف داشته‌اند٬ راه حل‌هایی یافته‌اند و این توافق‌نامه از پایان دی‌ماه اجرایی می‌شود.

باراک اوباما گفته است تا زمانی که مذاکرات با ايران بر اساس توافق هسته‌ای ژنو در جريان است، مخالف اعمال تحريم‌های جديد عليه ايران است و در صورت تصويب آن را وتو خواهد کرد.

گفتنی است، باراک اوباما قرار است چهارشنبه شب با اعضای دمکرات سنا ديدار کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار