در سی و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی بررسی برنامه پنج ساله شهرداری تهران در دستور کار اعضا قرار گرفت که براساس آن بودجه 97 هزار میلیاردی شهرداری تهران به 102 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، در سی و هشتمین جلسه علنی  از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران برنامه بررسی لایحه برنامه پنج ساله شهرداری تهران در دستور کار اعضا قرار گرفت.

براساس این گزارش در جریان بررسی این لایحه محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد بوده‌ایم که شهرداری بیش از درآمد مصوب شورا بوده  که مجبور به ارائه متمم شده است و کمیسیون عمران با پیشنهاد افزایش درآمدها موافقت کرد.
 
دنیامالی عضو کمیسیون عمران شورای ادامه داد: یکی از اشکالات این برنامه این است که این برنامه برای شهر تهران نیست و در واقع روح حاکم بر این برنامه برای شهرداری تهران است و نه تنها در بحث بودجه بلکه در بحث احکام این برنامه نیز این موضوع رعایت نشده است.
 
وی ادامه داد: اینکه پیشنهاد می‌شود نظر کمیسیون را مبنا قرار دهیم اشکال دارد و اگر نرخ رشد تورم را 20 درصد در نظر بگیریم باید به یک عدد حدود 133 هزار میلیارد برسیم.   
 
دنیامالی در ادامه بیان داشت: مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان به موضوع آلودگی و حمل و نقل تاکید کردند و از این وضعیت اظهار نگرانی کردند و به همین دلیل در برنامه پنج ساله باید به تو به ویژه توسه مترو. توجه شود و در این راستا منابع لازم در نظر گرفته شود.
 
سرخگو عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شهرداری تهران گفت: در این بحث کمیسیون‌ها جلسات مفصلی داشتند متاسفانه نسبت به نتایج مباحث که کم عمران مصوب کرده به یک مورد آن هم عنایت نشده است.
 
پورزرندی معاون مالی شهرداری تهران در ادامه این بحث اظهار داشت: همیشه درآمدهای ما در سه ماه از آخر سال بیشتر است و در جلسه‌ای که با مناطق داشتیم بسیاری از آنها از باب درآمد شهری ابراز نگرانی دارند.
 
وی ادامه داد: همیشه برای مترو مصوباتی داریم اما تحقق پیدا نمی‌کند چراکه در بودجه آورده نمی‌شود و همیشه برای این موضوع یک تبصره در نظر گرفته می‌شود که آخر سال اضافه می‌شود.
 
علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه بودجه شهر تهران در ادامه جریان بررسی این لایحه بیان داشت: به عنوان عضو شورای شهر تهران با بالا رفتن درآمدها مخالف هستیم حتی آمادگی 500 تا 600 میلیارد تومان از این ارقام را نیز دریم اما باید دقت کرد که امروز تنها رد زمینه درآمدهای شهرداری صحبت می‌شود و مشکلات مربوط به مترو، توسعه حمل و نقل عمومی و نظایر آن به صورت جداگانه در جداول مشخص قرار می‌گیرد.
 
به گفته این عضو شورای شهر تهران نباید درآمدهای غیر نقد را شامل فروش تراکم مجاز، تغییر کاربری و فروش اموال را افزایش دهیم بلکه در کمیسیون این ارقام را گم کرده‌ایم.
 
مهدی چمران عضو دیگر شورای شهر تهران در ادامه این بحث اظهار داشت: در سال جاری نیز اگر 20 هزار میلیارد تومان درآمد بر عهده شهرداری بگذارند نیز شهرداری توان تحقق آن را دارد اما راه تامین این درآمدها بالارفتن ساختمنا‌‍ها و فروش تراکم مجاز است.
چمران ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم حدود 4 درصد به این رقم درآمده‌ها افزوده شود  درآمدها به حدود 101 میلیارد تومان برسد و به این ترتیب این رقم نزدیک به رقم پیشنهادی کمیسیون عمران خواهد بود اما این افزایش به شرطی است که برای حمل و نقل عمومی تمهیداتی در نظر گرفته شود و هزینه شود.
 
سلطانی فر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر بر ضرورت ارئه گزارش بدهی شهرداری به پیمانکاران اشاره کرد و گفت: سرفصل مربوط به موسسات تابع شهرداری تهران تنها حدود 140 میلیارد تومان آمده است که به نظر می‌رسد که این رقم یک رقم واقعی نیست و باید برای ان تجدیدنظر شود.
 
مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران در پایان این بحث تاکید کرد: با این رویکرد کاملا موافق هستم که دست شهرداری را برای کسب درآمد باز نگذاریم و به این معنی که منابع طبیعی شهر را نفروشم و هویت شهر ، معماری و میراث طبیعی شهر را حفظ کنیم.
شایان ذکر است در ادامه جریان بررسی این لایحه اعضای شورای شهر تهران هر کدام نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند و در نهایت با اکثریت آرا افزایش بودجه پنج ساله دوم شهرداری تهران از 67 به 102 تصویب شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: جلسه ، شورا ، شهر ، تهران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.