از مشهد راهی نه چندان دور اما پر پیچ و خم را كه بپیمائید و از چند روستا و آبادی و جنگل‌های کوهپایه‌ای مزداوند بگذرید، به سرخس می‌رسید.

به گزارش خبرنگارباشگا ه خبرنگاران مشهد، دشتی فراخ که از تاریخ کهن، ناگفته‌ها و گفته‌های بسیاری با خود دارد. دشتی مسطح و مستعد؛ خاکی پر از طراوت و استعداد که روزگاری انبارهای غلات مملو بود از محصولات غنی این خاک و امروز اين سرزمين با حضور آستان قدس رضوي در مسير رشد و رونق قرار گرفته است.

هنوز زمانی زیاد از افتتاح یکی از بزرگترین و تاریخی‌ترین پروژه‌های اقتصادی کشور در این منطقه نمی‌گذرد.

اردیبهشت ماه سال 1375بود كه روسای جمهور، نخست وزیران و وزرای بیش از 70 کشور در این منطقه گردهم آمدند تا شاهد تلالو الماسی باشند در دروازه ورود به بزرگترین بازارهای جهان و شاید بتوان گفت كه کمتر پروژه‌ای تا آن زمان در این بعد از اهمیت و بزرگی به مرحله شروع و افتتاح رسیده بود.

آن روز روسای جمهور بسیاری از کشورهای عضو اکو از جمله ترکیه، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ديگر كشورها نيز همراه با سفرا و نمایندگان عالی رتبه خود را به این مراسم رسانده بودند و الحق که گردهمایی عظیمی شکل گرفت که امید را در دل هموطنان‌، بویژه مردمان دیار خراسان شعله‌ور کرد.

آستان قدس رضوی به عنوان یکی از بزرگترین سازمان‌های عام‌المنفعه مذهبی جهان و در راستای کمک به احیای اقتصاد و تجارت کالا در این منطقه به عنوان سرمایه‌گذار اصلی در سرخس، سنگ بنای منطقه ویژه‌ای را بنا نهاد و اين سرمايهگذاري همچنان ادامه دارد.

هنوز هم ميتوان گفت سرخس، بهترین موقعیت استراتژیک برای پیوند تجارت جهانی با مرزهای ایران اسلامی و دروازه ورود به آسیای میانه، شمال قفقاز و چین تا اروپا به شمار می‌رود و در واقع پل ارتباطی بين بازارهای مهم تجاری آسیای میانه با کشورهای حوزه خلیج فارس است.

وجود مخازن غنی و سرشار از گاز طبیعی در جوار پالایشگاه بزرگ گاز شهید هاشمی نژاد، همجواری با مخازن عظیم انرژی نفت و گاز آسیای میانه، آب فراوان ناشی از احداث سد بزرگ دوستی بر روی رودخانه مرزی تجن و از همه مهمتر، برقراری ارتباطات ریلی کشورهای آسیای میانه با این منطقه ویژه از طریق ریل عریض و اتصال آن به بنادر جنوب کشور، این منطقه را به عنوان بهترین عرصه‌گاه فعالیت اقتصادی در شرق کشور معرفی کرده است.

این منطقه می‌تواند، بزرگترین منطقه آزاد جهت تبادلات کشورهای عضو اکو و مرکزی برای تبادلات کشورهای عضو پیمان شانگ‌های باشد و اينها همه پتانسيلهايي است كه سرخس را از موقعيتي استراتژيك برخوردار كرده و اما اینک رشد و توسعه این منطقه نیازمند عزمی جدی و نگاهی ملی به دور از حب و بغض‌ها و اغراض سیاسی و اقتصادی است.

آستان قدس رضوی در راستای نیات واقفان و با هدف محرومیت‌زدایی از این منطقه و کمک به رشد اقتصادی شمال شرق كشور، سرمایه‌گذاری گسترده‌اي را در این منطقه آغاز كرده و اميد ميرود و با حمايت و اهتمام ويژه دولت، شاهد توسعه اين منطقه باشيم.

آيت الله واعظ طبسي، تولیت عظمای این نهاد مقدس، سرمایه‌گذاری در سرخس را زمینه‌ساز رونق و رفاه برای ساکنان این شهر می‌داند و معتقد است باید بسترهای لازم برای رفع محرومیت و ایجاد اشتغال برای جوانان این خطه ارزشمند فراهم شود.

لذا اكنون كه در همسایگی این منطقه، بازارهای بزرگ آسیای میانه هر یک به دست کشورهای دیگر از جمله ترکیه و چین تسخیر شده و این منطقه در این میان، مهجور مانده است، توجه بيشتري لازم است تا انشالله در آينده اي شاهد شكوفايي و پويايي سرخس در حوزه هاي اقتصادي، تجاري، صنعتي و حتي كشاورزي باشيم./ش

برچسب ها: آسیا ، اقتصادی ، سرخس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.