رییسجمهور در مراسم تقدير از برگزیدگان جشنواره علوم پزشکی رازی:
رییسجمهور در مراسم تقدير از برگزیدگان جشنواره علوم پزشکی رازی:
به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با حضور ۶۳۴ شرکتکننده در یازده بخش برگزار شد که برگزیدگان آن در ۷ گروه محققین و پدیدآورندگان آثار برگزیده محققین جوان، محققین دانشجو، دانشگاههای علوم پزشکی برتر، مراکز تحقیقاتی برتر، مراکز رشد و فناوری برتر، کمیتههای تحقیقات دانشجویی برتر و مجلات علمی پژوهشی برتر حوزه علوم پزشکی انتخاب و از سوی حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی مورد تقدیر قرار گرفتند.
رییسجمهور قرار است در مراسم تقدیر از برگزیدگان نوزدهمین جشنواره علوم پزشکی رازی سخنرانی کند.
رييس جمهور گفت : در بودجه 93 اقدامات قابل توجهای در بخش سلامت پیش بینی شده است. تمام تلاش دولت این است که در دوره ۴ ساله شرایط نظام سلامت را به شرایط نسبتا مطلوب برساند باید فضا باز شود و هر کس سوال و نقد دارد مطرح کند تنها در سایه برخورد اندیشههای مختلف است که میتوانیم به رشد و تعالی دست یابیم.
وی افزود: دانشگاه باید مرکز نقادی و پرسشگری باشد اختصاص منابع دولت به پژوهشهای دارای اولویت نظام سلامت است.
برای ورود و خروج اندیشمندان مقیم خارج از کشور بیشترین امکانات را قرار دهیم
منابع مالی ما در زمینه تحقیقات کافی نیست و باید آن را افزایش دهیم همانطور که مقداری از این منابع که در گذشته تخصیص یافته بهینه بوده و برخی دیگر بهینه نبوده است .منابع ما در این زمینه بی پایان است ولی منابع مالی ما محدود است و باید اولویت ها مشخص شود تخصیص منابع مالی به پژوهش ها و تحقیقات اولویت دارد .
وی افزود: رازی یک شیمیدان و کاشف الکل بود وی پیشنهاد جراحی برای مثانه و کلیه را در آن زمان داد در صورتی که رازی نه تسهیلات داشت و نه منابع مالی و نه پارک فناوری داشت رازی خودش بود و خودش و یکسری دانشجویان.
وی ادامه داد: بايد در برابر محققي خضوع كرد که دردش درد مردم باشد و اگر بخواهد به قدرت و ثروت برسد راهی جز پژوهش و تحقیق نداشته باشد همچنين باید اقتصاد کار دانش محور باشد و بخش دیگر محصولات ما دانش محور شود و باید در این زمینه اراده و اعتماد به نفس داشته باشیم البته دولت هم باید به این افراد کمک کند.
وی اذعان داشت: ما باید به مرحله ای پزشکی برسیم که پزشک برای خوشحالی بیمار صفحه نسخه را پر نکند و اگر برای بیماری دارو تجويز نكرد و گفن استراحت کنید و چند روزی سر کار نروید تا خوب شوید و نیازمند دارو نیستید بیمار نگوید که این پزشک پزشک خوبی نیست چون برای من دارو تجویز نکرده است و نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در این زمینه و جامعه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: از دانشمندان و پزشکان خارج از کشور نیز باید استفاده کرد و راه رفت و آمد آنها داخل کشور را آسان کنیم. فرهیختگان و اندیشمندان مقیم خارج از کشور کم نیستند و برای ورود و خروج آنها باید بیشترین امکانات را در اختیار آنها قرار دهیم چون آنها نیز سرمایه های کشور هستند و مثل خودمان دلسوز کشور و باید از تحقیقات و پژوهش های آنها در داخل کشور استفاده کنیم همه چیز کشور ما در گرو آشتی است به امید ایرانی بهتر و سربلندتر.
انتهای پیام/