به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،حجتالاسلام علوی در نشست مشترک با سرمایهگذاران، صاحبان صنایع و فعالان بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی، گفت: خوشحالم که در سالگرد آغازین روز امامت حضرت ولی عصر(عج) خدمت مردم شریف آذربایجان شرقی و تبریز رسیدم، شهری که سابقهای درخشان در تاریخ عزت و سرافرازی ایران اسلامی دارد و ستارگان پرفروغ علم و دانش، آسمان این شهر را روشن کردهاند.
وی با بیان این که کشور ما برای رسیدن به جایگاه شایسته و جبران واپسماندگیهای خود به کار و تلاش بسیار نیاز دارد، افزود: سرمایههای جامعه باید مانند خونی در رگهای اقتصاد به حرکت درآمده و جامعه را زنده و پویا نگه دارند، دین ما هم تلاش و جدیت را میپذیرد و سرمایه معطل و بیاثر در تولید مورد پسند اسلام نیست.
علوی، برخورداری از امنیت و اقتصاد بالنده را دو مشخصه جامعه پویا عنوان کرد و گفت: وقتی در جامعهای فرهنگ صحیح و باورهای معنوی حاکم باشد هم امنیت بر آن جامعه سایهافکن میشود و هم اقتصاد از رشد و شکوفایی برخوردار میگردد.
وی لازمه استمرار امنیت و رشد اقتصادی را تقویت باورهای ایمانی دانست و افزود: در پرتو اسلام باید از یک سو باورهای معنوی تقویت شده و از سوی دیگر برای ثمردهی اقتصاد به عنوان رگ حیاتی جامعه، تمام توانمندیها باید به کار گرفته شود.
وزیر اطلاعات در ادامه با بیان این که در طبیعت جوامع بشری، تولید ثروت با مردم بوده است و حکومتها بخشی از این ثروت را برای اداره جامعه هزینه کردهاند، گفت: اگر در جامعهای دولت، مولد ثروت و مردم، مصرفکننده باشند جامعه آسیب خواهد دید، وضعیتی که امروز به نوعی در کشور ما اتفاق افتاده است.
وی افزود: باید برای اشتغال و تولید برنامهریزی شود تا مردم دارای شغل آبرومند باشند، در این صورت هیچ نیازی به پرداخت یارانه نخواهد بود و این مسیری است که باید حکومت در پیش بگیرد و امروز یکی از دغدغههای جدی دولت تدبیر و امید همین مسأله است.
حجتالاسلام علوی با تاکید بر این که سرمایهگذاری نیاز به امنیت دارد، افزود: کسی که سرمایهگذاری میکند باید بداند که صاحب اول و آخر این سرمایه خود اوست؛ لذا ما به عنوان خدمتگزاران مردم در قلمرو اختیارات خود امنیت سرمایهگذاری را تضمین میکنیم و خود را موظف به حمایت از سرمایهگذاران میدانیم.
وی با اشاره به اندیشههای سوسیالیستی که نفرت از سرمایهداری را در اذهان جامعه تبلیغ میکند، گفت: متاسفانه هنوز رسوبات این اندیشه در جامعه ما کم و بیش باقی مانده، در حالی که دفاع از سرمایهگذار غیر از دفاع از سرمایهدار است.
علوی اضافه کرد: ما از سرمایهداری که سرمایه خود را در جهت ایجاد التهاب در اقتصاد به کار میگیرد حمایت نمیکنیم بلکه از کسی که سرمایه خود را صرف ایجاد فرصتهای مفید و سازنده و تولید اثرگذار میکند حمایت میکنیم و این در واقع حمایت از تمام خانوادههایی است که در اثر این سرمایهگذاری امرار معاش میکنند.
وزیر اطلاعات با بیان این که اسلام برای سرمایه، سقفی تعیین نکرده، افزود: اسلام درب برخورداری از نعمتهای الهی را نبسته است، اما راه صحیح کسب درآمد و مصرف سرمایه و سهیم کردن فقرا و نیازمندان را مورد تاکید قرار میدهد؛ این روش قرآن و اسلام است که اگر پیاده شود با شکوفایی اقتصاد مواجه خواهیم شد.
حجتالاسلام علوی ارتقای جایگاه بخش خصوصی را وظیفه دولتمردان ذکر کرد و اظهار داشت: همانطور که امنیت، لازمه سرمایهگذاری است، برای دستیابی به امنیت هم باید به دنبال تقویت سرمایهگذاری به ویژه جذب سرمایهگذاری خارجی باشیم، چرا که به تعداد هر سرمایهگذار، علاقمند به برقراری امنیت خواهیم داشت.
وی، سرمایه انسانی، منابع طبیعی، موقعیت ممتاز ژئوپلیتیک و دیپلماتیک را از جمله ظرفیتهای کشور دانست و گفت: امروز بسیاری از کشورها نقش اثرگذار جمهوری اسلامی ایران در دیپلماسی بینالمللی را پذیرفتهاند و اگر قدرتهای دنیا به دنبال تعامل با جمهوری اسلامی و شراکت تجاری با ما هستند به خاطر جایگاه ممتاز ایران است، گرچه به خاطر مسایل سیاسی داخلی خود ممکن است شعارهایی هم سر بدهند.
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود صداقت در عرضه محصولات تولیدی و رعایت زمانبندی قراردادها را عامل حفظ بازارهای بینالمللی دانست و تولیدکنندگان و صاحبان صنایع را به رعایت این دو اصل مهم فراخواند.
حجتالاسلام علوی با تاکید بر این که رابطه دولت و فعالان اقتصادی باید صمیمانه باشد، افزود: دولت جدید به بسیاری از مشکلات تولیدکنندگان توجه کرده و اقدامات زیادی هم در این رابطه انجام شده است، اما باید توجه داشت که ثمردهی کارهای اقتصادی، زمانبر است.
وی با اشاره به موضع رییس جمهور در مقابل ویژهخواری، تصریح کرد: در حال حاضر کمیسیون ویژهای در دولت برای جلوگیری از ویژهخواری تشکیل شده است و دولت اعتقاد دارد که زمینههای کاری باید به نحوی باشد که امکان رقابت وجود داشته باشد و امتیازات ویژه به افراد خاص داده نشود.
علوی در پایان تاکید کرد: اراده دولت تدبیر و امید بر حل مشکلات بخش تولید استوار است تا تولیدکنندگان بتوانند با دلگرمی فعالیتهای خود را به پیش ببرند./س