آیین افتتاح و دومین نشست خبری پنجمین جشنواره سراسری تئاتر معلولین کشور روز شنبه 21 دی ماه در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران؛ آیین افتتاح و دومین نشست خبری پنجمین جشنواره سراسری تئاتر معلولین کشور صبح روز شنبه 21 دی ماه در حوزه هنری برگزار شد. این نشست با حضور دکتر یحیی سخنگویی معاونت امور توانبخشی و رییس ستاد برگزاری جشنواره ، خانم دکتر زهرا نوع پرست مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و دبیر جشنواره تئاتر معلولین ، و همچنین حضور هنرمندان برجسته کشور چون رویا تیموریان، پریوش نظریه و دکترقطب الدین صادقی به عنوان داوران این جشنواره برگزار شد.
 
در ابتدای برنامه دکتر سخنگویی از یک سال استرس و تلاش برای برگزاری این جشنواره سخن گفت و اظهار داشت هرقدر برای معلولین تلاش کنیم باز هم کم است. این جشنواره یکی از برنامه های متعددی است که طی سالها با زحمت و پی گیری زیاد و با شعار " خلاقیت، توانمندیو توسعه فراگیر " برگزار می شود . یادمان باشد در روز جهانی معلولین گفتیم که باید موانع را بشکنید و درها را بگشایید و یکی از راههای این کار برگزاری همین جشنواره است. در نظر داشته باشیم که فراهم کردن شرایط برابر برای معلولین بسیار مهم است. تئاتر یکی از امکانات مناسب برای مشارکت معلولین و بروز توانایی های آنهاست. 

وی افزود معلولین باید پابه پای افراد سالم در جامعه حضور داشته باشند و در مهد کودکها ، مدارس و دانشگاهها در کنار آنها باشند. در این جشنواره شاهد خواهیم بود که معلولین در کنار افراد سالم به فعالیت می پردازند و این اتفاقبسیار ارزشمندی است.  ما هرچه در این راه هزینه کنیم در واقع سرمایه گزاری کرده ایم و توجهبهمعلولینامکانندارد مگر با دیده شدن و فراهم کردن امکانی برای هنرنمایی آنها. با توجه به آمارهای جهانی 15 درصد از افراد جامعه ما را معلولین تشکیل می دهد که خیلی از آنها تحت پوشش ما نیستند و حتی از این برنامه ها خبر ندارند. هنوز هم عده زیادی از معلولین و خانواده های آنان از حضور در جامعه ترس دارند. بگذاریم توانمندی معلولین دیده شود و اگر هنوز به توانایی خود ایمان ندارند به خودشان بیایند و در جامعه حضور پیدا کنند.  همچنین در پایان تقدیر و تشکر خود و جامعهمعلولینرا از هنرمندانی که با علاقه و میل قلبی خود در این جشنواره به عنوان داور حضور پیدا کردندو دعوت ما را پذیرفتند اعلام می کنیم. همچنین از روابط عمومی سازمان بهزیستی آقای حیدرهایی و خانم دکترنوع پرست و آقای نعمتی  دبیرومدیراجرایی جشنواره به خاطر تلاشهای بسیار آنها تقدیروتشکرخاص دارم.

سپس خانم دکتر نوع پرست با تبریک آغاز ولایت آخرین امام و همزمانی آن با آغاز این جشنواره ، تغییر نگرش جامعه به معلولین را خواستار شد. وی گفت همانطور که از سالهای پیش دکتر قطب الدین صادقی گفته اند ، نباید به معلولین با دیده ترحم نگریست ، باید تواناییهای معلولین را باور کنیم . در همین حوزه هنری سالنهای زیادی هست اما هیچ کدام برای معلولین مناسب سازی نشده اند و این نشان می دهد که در جامعه ما کمبودهای زیادی برای معلولین وجود دارد.

وی افزود:این دوره از جشنواره تفاوتهای محسوسی با دوره های قبلی دارد. یکی از آنها حمایت مستقیم رییس سازمان بهزیستی و معاونت توان بخشی است. نکته دیگر راه اندازی سایت دایمی جشنواره است و معلولین  می توانند به این وسیله همیشه با ما در ارتباط باشند . بهزیستی متولی هنر نیست اما یکی از ابعاد توانبخشی پرداختن به هنر است. همه معلولین توانایی انجام فعالیت هنری را دارند و فقط باید خود را باور کنند. ماقصدداریم که در جشنواره‌های بعدی کلمه معلول را به توانمند تغییر دهیم اما متاسفانه جامعه این افراد را هنوز با این نام می‌شناسد.

جشنواره حاضرکه بسیار گسترده تر از دوره های قبل است شاهد حضورگسترده تر معلولین و استقبال پرشورترآنان نیزیباشد.وی درادامه اضافه کردپس از اعلام فراخوان 338نمایشنامه به جشنواره ارسال شد و  بعد از بازخوانی آثار 236 اثر انتخاب شد . بعد از بازبینی کارها  66 اثر در 6 جشنواره منطقه ای اجرا شدو در نهایت 22 نمایشاز 19 استاندر این جشنواره شرکت کرده‌اند. 

سپس رویا تیموریان ، داور جشنواره وسفیر طلایی بهزیستی  به بیان نظرات خود پرداخت و گفت  تشکر می کنم از دوستانی که از من دعوت کردند تا در این چند روز در کنار معلولین و خانواده ها و دست اندکاران این برنامه باشم  . من انجام این کار را به عنوان یک شهروند وظیفه خود می دانم و به دلیل شغلی که دارم باید توجه مردم و مسئولین را به این سمت جلب کنم. اینجا در کنار عزیزانی هستیم که در زندگیآسیبهایی دیده اند و توانایی های آنان در تئاتر بیشتر نمود پیدا می کند. من بیشتر از 30 سال است که نقش مهم تئاتر در امور پزشکی وسایکودرام  را بیان می کنم و این جشنواره اثبات همین موضوع است که تئاتر در درمان معلولین به یاری پزشکان می آید. در این جشنواره قصد داریم توجه جامعه و مسئولین را به این نکته جلب کنیم که معلولین هم جزوی از جامعه هستند و از آن جدا نیستند.  
درادامه پریوش نظریه در سخنان کوتاهی از حضور در این جشنواره اظهار خوشحالی کرده و بیان مطالب بیشتر را به بعد از دیدن کارها موکول کرد .

قطب الدین صادقی نیز حضور در این جشنواره را  قبل از هر چیز وظیفه اخلاقی، انسانی و ملی دانست و گفت خوشحالم که در کنار مسئولین جشنواره هستم .

سپس خبرنگاران پرسش‌های خود را مطرح کردند و یکی از آنان از قطب الدین صادقی پرسید به عنوان یک هنرمند تئاتر این امکان را برای معلولین می بینید که در نمایشهای جدی تر حضور پیدا کنند؟

صادقی در پاسخ به این سوال گفت این نمایش‌ها خیلی جدی هستند . من قبلا آنها را در اجراهای منطقه ای دیده ام و به جرات می گویم که حتی از بسیاری از اجراهای تئاتر شهر هم قوی تر  هستند. این به عهده هنرمندان حرفه ای تئاتر است که از این افراد در کارهایشان استفاده کنند ، اما کارهای ارائه شده توسط خود آنها هم بسیار جدی و در سطح بالایی است. به نظر من بهزیستی نیاز به یک ویترین دائمی دارد که در طول سال از مناطق 6 گانه کشور کار ارائه دهد تا کارهای معلولین دیده شود و جامعه ببینند که این آثار چیزی از کارهای دیگران کم ندارد.

سپس رویا تیموریان پیشنهادی ارائه کرده وگفت : با سلام به دکتر همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور که همیشه فعالیتهای مفیدی در بهزیستی دارند ، با توجه به اینکه سازمان بهزیستی سالنهای زیادی در سطح شهر دارد ،  اگر یکی از آنها را به طور دائم برای اجرای تئاتر در نظر بگیرندودرطولسالآثارمعلولیندرآناجراشود ، این سالن می تواند با مرکز هنرهای نمایشی در ارتباط باشد وحتی در جشنواره فجر به عنوان بخش جنبی جشنواره تئاتر فعالیت کند. دکتر سخنگویی با استقبال از این پیشنهاد گفت مراکز مناسب را شناسایی خواهیم کرد و با انتخاب شما یکی از آنها را به این کار اختصاص می دهیم . 

در پایان برنامه یکی از میهمانان که از استان خراسان رضوی  در این برنامه حاضر بود ضمن تشکر از کسانی که این جشنواره را پایه گزاری کرده اند گفت : من باکاری از سبزوار دراین جشنواره شرکت کردم وشاهد اعتماد به نفس و روحیه بالای تک تک افراد گروه می باشم. سطح جشنواره بسیار بالاست و در سالهای قبل مشابه آن را ندیده ام.
 
انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.