لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،افزود: مطالعات نشان داده دريافت كم انرژي با افزايش مرگ و مير مرتبط است و رژيم غذايي ناكافي، شاخص توده بدني پايين، كم شدن دور بازو و كاهش آلبومين سرم با شكستگي لگن ارتباط دارد.
وی بیان داشت: كاهش وزن ناگهاني حتي هنگامي كه بهصورت خودخواسته انجام شود خطر شكستگي لگن را افزايش ميدهد.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور اظهار داشت: چهار علت اصلي در كاهش وزن افراد سالمند شامل بياشتهايي، تحليل توده عضلاني، لاغري مفرط و كم آبي است.
شورورزی عنوان کرد: راهنماي مداخله تغذيهاي براي سالمندان مبتلا به سوءتغذيه شامل افزايش وزن از طريق افزايش دريافت پروتئين، انرژي و مايعات است.
وی خاطرنشان کرد: در سالمندان مبتلا به سوءتغذيه لازم است از غذاهاي پر انرژي و پر پروتئين استفاده شود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: براي افزايش دانسيته انرژي و پروتئين غذاهاي سالمندان ميتوان كمي پودر شير خشك به غذاهايي مانند شير، ماست، سوپ يا فرني اضافه كرد.
شورورزی یادآور شد: از بهترين توصيهها براي مقوي و مغذي كردن غذا، اضافه كردن غلات جوانهزده(جوانه گندم، ماش يا عدس) و يا پودر غلات جوانهزده در برنامه غذايي است.
وی با اشاره به اینکه مصرف جوانه غلات، انرژي و پروتئين غذا را افزايش ميدهد، اظهار داشت: استفاده از جوانه غلات در تهيه انواع سالاد، سوپ، آش و اضافه کردن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خيار و ... نمونههايي از مقوي و مغذي كردن غذا است.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور بیان کرد: رژيم غذايي بايد حاوي مقادير مناسبي از منابع غذايي حاوي روي(ZN) مانند جگر، عدس، نخود سبز، نان گندم كامل مانند سنگك، گوشت و لبنيات باشد.
شورورزی گفت: سالمندان باید روزانه 1 تا 5/1 ليتر مايعات( آب، شير، چاي كم رنگ، دوغ كم نمك و بدون گاز، آب ميوه طبيعي و ... ) قبل از ايجاد احساس تشنگي بنوشند.
... اضافه کرد: سالمندان از گروه نان و غلات مانند نان، برنج و ماكاروني بيشتر استفاده و باید در هر وعده غذايي يكي از انواع نان و غلات يا سيبزميني را مصرف كنند./ش