با خروج بسیاری از شرکت های خارجی عمده از امارات ،‌ این کشور در صدد جلب شرکای جدید برای صنعت نفت خود است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از فایننشال تایمز، شرکت ملی نفت "امارات" طی آخر هفته با خاتمه یافتن یک همکاری چند دهه ای با شرکت های بین المللی برای اولین بار کنترل کامل بزرگترین حوزه های نفتی این کشور را عهده دار می شود.

شرکت های "بی پی" ، "رویال داچ شل"، "توتال"، "اکسون موبیل" و "پارتکس" پرتغال همگی از شرکت ابوظبی برای عملیات نفتی ساحلی (ای دی سی اُ) که یک سرمایه گذاری مشترک بین دولت امارات و شرکت های بین المللی است، خارج می شوند و دولت این امیرنشین نفت خیز با فرآیند دشوار انتخاب شرکای جدید برای اداره حوزه های نفتی مواجه است.

تحلیلگران می گویند ، این اقدام طرح های بلندپروازانه امارات را برای افزایش تولید نفتش طی سال های باقی مانده از این دهه با مشکل مواجه خواهد کرد.

"ای دی سی اُ" روزانه حدود یک و نیم میلیون بشکه نفت تولید می کند که بیش از نیمی از کل تولید امارات متحده عربی است.

هدف مورد نظر امارات برای افزایش تولید نفت خود هم اکنون نیز چند سال از طرح اصلی عقب است.

شرکت های بزرگ خارجی که تاکنون در مالکیت این حوزه های نفتی با شرکت ملی نفت ابوظبی شریک بودند، از سرمایه گذاری های بزرگ برای افزایش چشمگیری تولید اکراه دارند چون نگرانند که نتوانند هزینه های آنها را قبل از انقضای قراردادهایشان باز پس گیرند.

ابوظبی اواخر سال گذشته از شرکت های خارجی برای مناقصه جهت اداره حوزه های نفتی خود دعوت کرد که مورد توجه بسیاری شرکتهای عمده غربی قرار گرفت.

شرکت های نفتی دولتی "چینی" و "کره ای" نیز وارد این عرصه شده اند. کشورهای آسیایی که خریدار بخش عمده صادرات نفت امارات عربی متحده هستند، سعی دارند نقش وسیع تری در صنعت نفت این کشور ایفا کنند.

اما مذاکرات احتمالا چندین ماه طول خواهد کشید چون شرکت های بین المللی خواستار شرایط بهترند.

انتهای پیام/

برچسب ها: شرکت ، نفتی ، امارات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار