سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: در صورت كمبود گوگرد برگ هاي جوان به زردي متمايل شده و رشد آنها ضعيف شده و فنجاني شكل مي شوند.
وی تشریح کرد: در مزارعي كه در مرز كمبود گوگرد هستند، ممكن است علايم ظاهري كمبود مشاهده نشود ولي عملكرد دانه به طور جدي كاهش يابد.
سلیمانی از زمان آشکار شدن کمبود گوگرد در کلزا گفت و ادامه داد: معمولا كمبود در اوايل غنچه دهي و مرحله به گل رفتن مشاهده مي شود، زيرا در اين مراحل گياه بسيار زياد به گوگرد نياز دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در خاكهايي كه كمبود گوگرد وجود دارد، مصرف 50 كيلوگرم گوگرد در هكتار باعث حداكثر عملكرد در كلزا مي شود و مصرف بيش از اين مقدار به دليل تاثير احتمالي بر كيفيت دانه كلزا توصيه نمي شود.
وی اظهار داشت: خاك هايي كه داراي مقدار كم گوگرد هستند، معمولا از نظر ميزان منگنز، پتاسيم و ازت در حد پايين هستند. كمبود گوگرد معمولا در خاك هاي درشت بافت و در خاك هايي كه داراي ماده آلي كم هستند، رخ مي دهد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: عملكرد مطلوب كلزا هرگز در خاكهايي كه داراي كمبود گوگرد هستند، به دست نخواهد آمد.
وی با اشاره ای به نحوه و زمان استفاده از کود برای تامین گوگرد در کلزا گفت: از آن جایی که گوگرد در رشد كلزا بسيار مهم بوده و باعث افزايش عملكرد مي شود، بهتر است به جاي فُرم عنصري گوگرد، بهتر است فرم قابل دسترس آن مانند سولفات آمونيم مصرف شود.
سلیمانی یادآور شد: علايم كمبود گوگرد بيشتر در ابتداي فصل رشد در مناطقي كه داراي بارندگي زياد است، مشاهده مي شود.
وی ضمن بیان زمان مناسب کوددهی برای تامین گوگرد در کلزا تاکید کرد: گوگرد مي تواند در پاييز به صورت مخلوط با خاك مزرعه و يا به صورت سرك همراه با مصرف ازت در بهار مصرف شود.
سلیمانی متذکر شد: مصرف بيشتر گوگرد ممكن است مقدار روغن را كاهش دهد/س