مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: در دو ماهه نخست سال آبی (مهر و آبان) 156 میلیمتر بارندگی دراین استان ثبت شد.

 

محمدابراهیم یخکشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری افزود: این مقدار بارندگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و دوره شاخص آماری به ترتیب سه و11 درصد افزایش داشته است.

وی آبدهی هفت رودخانه مهم استان شامل رودخانه های هراز ، چشمه کلیه ، تجن ، تالار ، بابلرود ، گلورد و چالوس در دو ماهه نخست سال آبی (مهر و آبان) را 327 میلیون مترمکعب ذکر کرد و اظهار داشت: میزان آبدهی رودخانه های مازندران در این مدت در مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته و دوره شاخص آماری به ترتیب 19 و 27 کاهش داشته است.

وی با اشاره به کنترل کیفی منابع آب استان به طور ماهیانه ، در زمینه ذخیره سازی آب در آببندان ها و سدهای مازندران ، گفت: در این استان حدود 10سد کوچک و بزرگ با حجم تنظیمی حدود 400 میلیون متر مکعب و 769 قطعه آببندان با حجم ذخیره حدود 370 میلیون مترمکعب وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران افزود: برای آبگیری مجدد سدها و آببندان ها ، پس از تعمیر و نگهداری ، ذخیره سازی آب بلافاصله پس از اتمام فصل زراعی آغاز می شود.یخشکی با عنوان اینکه ذخیره سازی آب در برخی از سدها از جمله سد شهید رجایی و البرز از 15 شهریور آغاز شده است ، گفت: هم اکنون در دو سد بزرگ استان یعنی سد شهید رجایی حدود 109 میلیون مترمکعب و در سد البرز نیز 114 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.

وی با بیان اینکه مشکل کم آبی استان مربوط به سال های اخیر نیست ، گفت: هم اکنون 763قطعه آببندان با وسعت 17هزار هکتار برای ذخیره سازی آب مورد نیاز اراضی کشاورزی در مازندران وجود دارد.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر با توجه به رشد جمعیت و توسعه اراضی زیر کشت این نیاز و کمبود آب در استان بیشتر شده است بطوریکه علاوه بر احداث 9 سد مخزنی با حجم ذخیره حدود 320 میلیون مترمکعب و صدها کیلومتر شبکه مدرن و نیمه مدرن و دهها طرح کوچک تامین آب ، به ناچار دردشت های بزرگ مازندران ازجمله هراز و تجن همه ساله طرح نوبت بندی آب اجرا می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: برای تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی و همچنین آب آشامیدنی مناطق مختلف این استان احداث سدهای مهمی مانند سد گلورد نکا ، سد مخزنی هراز و طرح انتقال آب چالوس و سردآبرود در دست اقدام است.او گفت: با بهره برداری از این طرح ها سالانه حدود یک میلیارد مترمکعب آب تنظیم و به مصارف آشامیدنی ، کشاورزی و صنعتی می رسد.

مازندران دارای 147 شاخه رودخانه ، یکهزارو 798 سردهنه کشاورزی ،48 رشته قنات ، هفت هزارو 394 دهنه چشمه و763 قطعه آببندان است.بیش از 70 هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز در استان مازندران وجود دارد که به طور میانگین سالانه حدود 2/1 میلیارد مترمکعب آب از آنها برداشت می شود./س

انتهای پیام ////

برچسب ها: باران ، مازندران ، آمار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.