این کارشناس آسیب های اجتماعی گفت: نتایج حاصل از تحقیقات انجمن های روانشناسی حاکی از این است که یکی از اصلی ترین عوامل پیشگیری از اعتیاد توجه به ارزش های معنوی است، به این معنا که افرادی که پایبندی بیشتری به ارزش های معنوی دارند، کمتر درگیر اعتیاد شدهو در مجموع از سلامت بیشتری برخوردارند.
اینمدرس دانشگاهگفت: طرح ها و برنامه های خوبی در آموزش و پرورش مطرح می شوند که در صورت اجرای درست می توانند کارکردهای خوبی داشته باشند.
کریمی انکار آسیب ها و گزارش گرایی را از مشکلات آموزش و پرورش دانست و خاطرنشان کرد: در صورتی که شرایطی فراهم شود تا اینگونه مسائل دغدغه اصلی نباشند و در مقابل آن اجرای درست برنامه ها و پیشگیری از ابتلای افراد به اعتیاد مهمترین مسائل باشند، می توان شاهد موفقیت برنامه بود.
وی معتقد است، تنها برنامه هایی می توانند خروجی مناسب داشته باشند که متناسب با شرایط سنی وزندگی دانش اموزان آن منطقه اجرایی شوند.
علیرضا علیخانی کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیز اعتیاد را مهم ترین گام در راستای داشتن جامعه ای سالم و به دور از اعتیاد دانست و گفت: پیشگیری از اعتیاد دارای سطوح مختلفی است و تنها زمانی می تواند کارکرد های لازم را داشته باشد که همه سطوح مختلف آن در جامعه پیاده شود.
وی معتقد است، اقدامات در زمینه پیشگیری از اعتیاد به گونه ای باشد که در وهله اول آموزش ها به گونه ای باشد که افراد جامعه و بخصوص دانش آموزان با مسائل مربوط به پیشگیری از اعتیاد آشنا شوند.
علیخانی گفت: سطوح مختلف اعتیاد مکمل و زنجیره هم هستند و زمانی می توان اعتیاد را کنترل و مدیریت کرد که این سطوح در کنار هم باشند.