استان کرمانشاه بنابر موقعیت اقلیمی و جغرافیایی خود از نظر خزندگان تقریباً غنی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه


 خزندگان این استان عبارتند از مارها که در سه دسته مارهای غیرسمّی، مارهای نیمه‌‌سمّی و مارهای سمّی طبقه‌بندی می‌شوند. از جمله مارهای غیرسمّی این استان عبارتند از مار آتشی، قمچه‌مار، مار پلنگی یا مار شتری، مار شلاقی و  مار کوتوله پارسی. در استان کرمانشاه فقط یک نوع مار نیمه‌سمّی به نام یله‌مار (تیرمار) شناسایی گردیده است. زیستگاه این مار در صحراها، تپه‌ماهورها و چمنزارها می‌باشد. در این استان یک نوع مار سمّی به نام گرزه مار یا افعی شناسایی شده که زیستگاه آن، کوهستان‌ها، میان سنگ‌ها و بوته‌ها، تپه‌ماهورها و علفزارها می‌باشد.

از دیگر خزندگان این استان عبارتند از سوسمارها، مارمولک‌ها، انواع بزمچه (سفید، زرد، سیاه)، لاک‌پشت و ارانوس (از جنس اژدهای کومودو) و ... .

در بیشه‌زارها و کوهستان‌های استان کرمانشاه، تعداد زیادی گونه پرنده زندگی می‌کنند. برخی از گونه‌های پرنده این استان عبارتند از کبک، تیهو، قمری، کبوتر چاهی و پرندگان مهاجر مانند غاز و مرغابی که بیشتر در فصل زمستان در آسمان این منطقه دیده می‌شوند. از سایر پرندگان که به علت صید زیاد در این استان به ندرت دیده می‌شود، هوبره می‌باشد. در میان یونجه‌زارها بلدرچین نیز به فراوانی یافت می‌شود. سار، کلاغ سیاه و ابلق، مرغ نوک‌دراز، فاخته، پرستو، بلبل، سار صورتی، سینه سرخ، خانواده گنجشک و ... در تمام نقاط استان وجود دارد.

جوندگانی که در کرمانشاه یافت می‌شوند عبارتند از سنجاب زمینی، موش دوپای پنج انگشتی کوچک، موش دو پای پنج انگشتی بزرگ، موش کشتزار، موش خانگی، موش ورامین، همستر خاکستری یا همستر مهاجر، همستر طلایی، جربیل ایرانی، جربیل متوسط، موش کور، موش آبی، موش مغان، خرگوش وحشی، خرگوش موش.

برخی از گونه‌های گوشتخوار کرمانشاه عبارتند از گرگ، شغال، روباه معمولی، خرس قهوه‌ای، گورکن، پلنگ، خوک وحشی (گراز)، شوکا (گوزنی کوچک با بدنی ظریف و پاهای باریک)، بزکوهی، گوسفند وحشی و ... .

برخی از گونه‌های حشره‌خوار کرمانشاه عبارتند از خارپشت اروپایی، خارپشت گوش بلند، موش پوزه خرطومی دندان سفید بزرگ، خفاش نعل اسبی بزرگ، خفاش نعل اسبی کوچک و چند گونه خفاش دیگر.

از آنجایی که استان کرمانشاه دارای سراب‌ها و رودخانه‌های بسیاری است، در آن ماهی به مقدار بسیار زیاد یافت می‌شود. ماهی‌های این استان عبارتند از ماهی کولی، ماهی سیاه، سس ماهی، مارماهی، مارماهی حقیقی، مارماهی آب‌های شیرین، سگ ماهی، ماهی طلایی (کپور)، گربه ماهی، ماهی شیربُد، شاه کولی، عروس ماهی، زرده، خاک خور یا بوتک، سنگ لیس، ماهی سلیمانی تخت ماهی یا گاپت، گامبوزیا دولنچ.

قورباغه سبز درختی، قورباغه معمولی، قورباغه سبز آبزی از دوزیستان استان کرمانشاه محسوب می‌شوند.

دشت بزرگ کرمانشاه در عهد باستان به سبب اسبان خود مشهور بوده و به نام نسا خوانده می‌شد. اسب برای اولین بار در فلات ایران اهلی شده و استخوان‌های آن همراه بقایای انسان‌های متعلق به هزاره 20 قبل از میلاد به‌دست آمده است.

آب و هوای استان کرمانشاه در نقاط مختلف به علت پستی و بلندی زیاد متنوع و متغیر است. این تنوع آب و هوا در منطقه، باعث شده است که جمعیت حیات وحش مناطق استان نیز از تنوع خاصی برخوردار باشد. از این رو زیستگاه‌های متعدد و مهمی در استان کرمانشاه وجود دارد که در گذشته نه چندان دور جمعیت حیات وحش آن‌ها چشمگیر و قابل توجه بوده است./س

برچسب ها: کرمانشاه ، جانور ، پوشش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایلیا
۰۰:۰۱ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
سلام من از کرمانشاه هستم راستی آیا گونه رامکال در کرمانشاه هست
من چند روز پیش یکی رادیدم
Iran (Islamic Republic of)
ایلیا
۰۰:۰۰ ۲۲ آذر ۱۴۰۰
سلام من از کرمانشاه هستم راستی آیا گونه رامکال در کرمانشاه هست
من چند روز پیش یکی رادیدم