به گزارش حوزه میراث فرهنگی
باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سعید شیرکوند معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست گفت: توجه به تشکلهای مردم نهاد نشانه اعتماد به نظام مردم سالاری است از این رو فعالیت های NGO ها و تشکل های مردم نهاد مرتبط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید بیش از پیش تقویت شود.
وی با اشاره به جدال فکری بین طرفداران مردم سالاری و دولت سالاری در قرون مختلف تاریخی ادامه داد: خواستگاه تفکر مردم سالاری به قرن هفده و هجده میلادی باز می گردد اما در قرن 20 دولت ها سعی داشتند بدون توجه به مردم سالاری و نقش مردم، اهداف و برنامه های خود را پیش ببرند که این تفکر در اواخر قرن بیستم تعیین تکلیف شد و اوج آن در سال 1991 میلادی و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود.
به گفته وی، بعد از آن بود که تفکر مردم سالاری باردیگر پذیرفته شد و دولت ها قبول کردند که نقش دولت تنها سیاستگذاری و نظارت بر حسن انجام کارهاست و امور تصدی گری و کارهای بزرگ باید به دست خود مردم سپرده شود.
شیرکوند افزود: در جمهوری اسلامی ایران و به خصوص در دولت یازدهم، توجه به تشکل های مردم نهاد و ارتقاء نقش مردم در پیشبرد برنامه های کلان دولتی به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته از این رو سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یکی از مهمترین سازمان های دولتی که در بدنه دولت قرار دارد اقدام به برگزاری این نشست کرده است.
وی با بیان اینکه در معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اداره ای به نام اداره کل امور مجامع و تشکل های مردم نهاد تاسیس شده است افزود: نقش این اداره هدایت فعالیت تشکل های مردم نهاد و بررسی ظرفیت ها و راهکارهای همکاری های بین سازمان و تشکل های مردم نهاد و NGO هاست.
وی ادامه داد: برگزاری این گونه نشست ها می تواند کمک بزرگی به توسعه و ارتقاء وضعیت و جایگاه میراث فرهنگی و تبیین راهکارهای مهم برای افزایش همکاری های این سازمان و NGO ها باشد.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه NGO ها نقش موثری در پیشبرد برنامه های سازمان میراث فرهنگی دارند ادامه داد: برگزاری این گونه نشست ها باید به شکل منسجم تری تداوم یابد.
وی با بیان اینکه باید زمینه های حضور مردم را بیش از پیش فراهم کرد خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت تشکل های مردم نهاد می تواند به افزایش همکاری های این تشکل ها با سازمان میراث فرهنگیف صنایع دستی و گردشگری بیانجامد.
شیرکوند افزود: دولت نمی تواند درهمه حوزه ها تصمیم گیری کند از این رو باید تصدی گری ها به مردم واگذار شود ضمن اینکه باید از ظرفیت های علاقه مندان به میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری در قالب تشکل های مردم نهاد استفاده کرد.
در ادامه این نشست امینی معاون سازمان های مردم نهاد وارت کشور نیز با قدردانی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواستار افزایش همکاری های تشکل های مردم نهاد با سازمان ها و وزارت خانه های دولتی شد.
وی گفت: اقدام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارزشمند است و باید آن را تحسین کرد چراکه هرکجا کارها به مردم واگذار شده توفیقاتی بدست آمده، ارزشمند است.
وی ادامه داد: وزارت کشور به عنوان متولی سازماندهی NGO ها آمادگی هرگونه همکاری با تشکل های مدم نهاد مرتبط با حوزه ماموریت های سه گانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را دارد.
وی گفت: در هفته های آینده یک همایش بزرگ ملی با شرکت بیش از دو هزار نفر از اعضاء NGO ها و با حضور دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهیم کرد از این رو برگزاری این نشست از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می توانداقدامی ارزشمند قبل از برگزاری این نشست ملی با حضور رئیس جمهور باشد.
امینی در ادامه گفت: همکاری تشکل های مردم نهاد با سازمان میراث فرهنگی، می تواند به موفقیت های این سازمان در حوزه ماموریت های سه گانه کمک کند.
وی خاطر نشان کرد: موضوع واگذاری تصدی گری ها به مردم و استفاده از ظرفیت های مردمی برای پیشبرد کارهای دولت موضوع مهمی است که رئیس جمهور نیز در اولین نشست خبری خود در تاریخ 27 خردادماه سال جاری به آن اشاره کرده و خواستار جرایی شدن آن شد.
در این نشست همچنین رمضانی مدیر کل دفتر امور مجامع و تشکل های مردم نهاد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه این سازمان اماده هرگونه همکاری با تشکل های مردم نهاد است گفت: دراین خصوص یک سایت اطلاع رسانی تشکیل شده و اعضاء تشکل های مردم نهاد می توانند از طریق این سایت باسازمان میراث فرهنگی در ارتباط باشند.
وی هم چنین از شناسایی 600 تشکل مردم نهاد مرتبط با حوزه ماموریت های سه گانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد.
در این نشست مهمترین موضوعات مرتبط با ماموریت های سه گانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نقش تشکل های مردم نهاد در توسعه این فعالیت ها و ماموریت های از پیش تعیین شده بررسی شد و 32 نفر از اعضاء تشکلهای مردم نهاد مرتبط با فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
انتهای پیام/ص