به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ واشنگتن در خصوص مسائلي چون مصر پس از سرنگوني مبارک ، جنگ داخلي سوريه و گشايش ديپلماتيک با ايران ، به اندازه کافي در برابر منافع رياض سر خم نکرده است.
عربستان سعودي ترجيح مي داد دولت "باراک اوباما" رئيس جمهوري آمريکا انقلاب مصر را در نطفه خفه کند ، در جنگ داخلي سوريه به منظور سرنگوني رژيم "بشار اسد" رئيس جمهوري اين کشور مداخله کند و در برابر گشايش ديپلماتيک با ايران مقاومت کند اما هيچ يک از اينها ، اتفاق نيفتاد.
سفير عربستان سعودي در انگليس در يادداشتي در روزنامه نيويورک تايمز نوشت : "عربستان سعودي به تنهايي ادامه خواهد داد" که به نظر مي رسد اين جمله در راستاي نظرات "بندر بن سلطان" رئيس اطلاعاتي اين کشور باشد که ماه اکتبر از تغيير مسير از ائتلاف با آمريکا خبر داد.
واکنش اوليه آمريکا به بهار عربي ، آغازگر وخيم شدن مناسبات رياض با واشنگتن بود.
عربستان به طور کلي با رويکرد آمريکا درباره اوضاع مصر و برکناري "محمد مرسي" به شدت مخالف است.
از سوي ديگر توافق آمريکا و کانادا در حوزه انرژي که به افزايش توليد داخلي انرژي منجر مي شود ، وابستگي آمريکا را به نفت خاورميانه کمتر مي کند و از نفوذ عربستان سعودي در آمريکا مي کاهد.
نفت بخش لاينفک اقتصاد عربستان سعودي است که 45 درصد توليد ناخالص داخلي ، 80 درصد درآمد بودجه و 90 درصد صادرات اين کشور را شامل مي شود.
احتمال مي رود عربستان سعودي تا پايان سه ماهه اول سال 2014 ميلادي براي ثابت نگه داشتن قيمت ها ، توليد نفت را کاهش دهد.
از سوي ديگر توافق هسته اي جامع با ايران ، کاهش تحريم ها و اجازه به اين کشور براي رساندن نفت بيشتر به بازارهاي جهاني را به دنبال خواهد داشت.
ادامه مذاکرات هسته اي با ايران ، تهديد اساسي براي ائتلاف آمريکا و عربستان سعودي به شمار مي رود.
علاوه بر اين ، ايران در بلند مدت به عنوان رقيب اصلي براي نفوذ در سراسر منطقه به عنوان يک قدرت شيعه پديدار خواهد شد.
عربستان سعودي براي نفوذ در سراسر منطقه خاورميانه فعالانه با ايران رقابت مي کند به همين دليل است که رياض بيشترين ضرر را از ناحيه کاهش تحريم هاي ايران ، عادي سازي مناسبات تهران با غرب و هر گونه پيشرفت هسته اي مي بيند.
عربستان سعودي از ايراني که به لحاظ اقتصادي ضعيف باشد سود مي برد و هر گونه توافق درباره برنامه هسته اي ايران که منجر به کاهش و رفع تحريم ها شود ، مشکل عمده اي براي عربستان سعودي است.
عربستان سعودي مي خواهد مانند دهه هاي گذشته از قدرت آمريکا براي حفظ برتري ژئو راهبردي خود در خاورميانه با محوريت نفت بهره ببرد.
به علاوه ، عربستان سعودي مي خواهد از حمايت آمريکا برخوردار باشد.
با همه اين اوصاف ، عربستان سعودي همچنان متحد مهمي براي آمريکا به شمار مي رود اما در عين حال ممکن است دولت اوباما از خواسته هاي رياض براي انزواي هميشگي ايران پيروي نکند.