محمدحسین سلطان زاده مدرس دانشگاه در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: اگر هر رفتار مطلوبی از جانب کودک با یک نتیجه یا پیامد خوشایند توام باشد و درمقابل از پدرو مادر پاداش دریافت نماید این عمل تقویت مثبت شده ودرنتیجه موجب استمرار آن از جانب او خواهد شد.
وی ادامه داد: انسان موجودی تشویق طلب و نتیجه گرا است و ارزش، تشویق، تأیید، محبت، احسان و پاداش را درک میکند و استفاده از این روشها میتواند در تقویت رفتارهای مطلوب مؤثر باشد.
سلطان زاده افزود: استفاده از تنبیه بدنی، سرزنش، تحقیر، نفرین و دشنام نه تنها به اصلاح رفتار کودک و یا نوجوان کمک نمیکند بلکه به تقویت رفتارهای نامطلوب او دامن زده و ممکن است موجب بروز آسیبهای اجتماعی در او شود.
وی خاطر نشان کرد: یک رفتار خوب باید تکرار شود تا به صورت عادت درآید بنابراین پدر و مادر میتوانند درهنگام رفتارهای مثبت فرزندشان با عکس العملهایی نظیر سرتکان دادن، لبخند زدن، دست روی شانهی او زدن و ... او رامورد تشویق قرار داده و این امر را در او تقویت نمایند.
وی درخاتمه تصریح کرد: تقویت کنندهها را متناسب با سن، جنس و موقعیت، به کار برده و رفتارهای نامطلوب او را درخلوتی صمیمی و محرمان یادآور شوید تا به این وسیله اورا به رشد فکری رسانده و بتوانیدقدرت تحلیل و علت یابی و ارزیابی رفتارش را تقویت کنید.
انتهای پیام/