افغانستان هیچ گاه خطری برای زعفران ایران محسوب نمی شده و تنها باید از آن به عنوان فرصتی برای رشد و بهبود عملکرد فعلی این حوزه در راستای ثبات در بازارهای جهانی استفاده کنیم .

 فرشید منوچهری در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد، اظهار کرد:زمانی که ما وارد بازار جهانی شدیم رقیب اسپانیا محسوب می شدیم؛ اما آنها به جای این که به ما به چشم رقیب نگاه کنند، به عنوان مزیت رقابتی انتخاب کردند یعنی زعفران را از ما ارزان خریداری کردند و با بسته بندی مرغوب با قیمتی بالاتر در بازار جهانی عرضه کرده اند و امروزه هم از جهت تامین زعفران مورد نیاز به ما وابسته هستند .

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: ما هم باید در مقابل افغانستان این گونه عمل نماییم و با شناخت موقعیت ارزشمند خود، ازتولید زعفران افغانستان به عنوان یک مزیت استفاده کنیم.

وی ضمن بیان این که حضور این کشور خطری برای ما محسوب نمی شود، گفت : در عین حال باید در کاهش هزینه ها ، توسعه بازار و بهبود روش های تولید به درستی حرکت نماییم و این تلاش افغانستان برای این که زعفرانش را از طریق ما به فروش برساند، برای ما به عنوان مزیتی محسوب خواهد شد.

دبیر شورای ملی زعفران ادامه داد: مزارع کشور افغانستان چون هنوز جوان هستند در سال 2011 سطح زیر کشت آنها 650 هکتار بوده و در این سطح توانسته 10 کیلو در هکتار برداشت داشته باشد ولی اگر هزار هکتار هم برداشت کرده باشند با میزان زعفران تولیدی کشور ما قابل قیاس نیست و نمی توان با 3 درصد تولید این کشور را رقیب زعفران ایران دانست .

وی در عین حال گفت : اما اگر در بلند مدت ما به صورت ساکن بمانیم و در جا بزنیم می توانیم بگوییم با خطری رو به رو هستیم . منوچهری در پایان گفت: در حال حاضر کشورهایی همچون یونان و مراکش هم به کشت وسیع زعفران روی آورده اند و ما با کاهش قیمت و افزایش تولید می توانیم بازار مصرف خود را گسترش دهیم و به جرات می توان گفت حداقل تا 10 سال آینده بازار ما را خطری تهدید نمی کند .

برچسب ها: بهبود ، عملکرد ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.