تبریز/

کیفیّت متوسط علوفه سیلو شده با بوی چربی تُند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: بوی چربی تُند یا پنیر گندیده سیلو، نشانه ای از کیفیّت متوسط علوفه سیلو شده خواهد بود.

غفور عبداللّهی در گفتگو با خبرنگار خبرنگار باشگاه خبرنگارن تبریز افزود: مشاهده ظاهری، رنگ، بو، جنس، رطوبت و شکل کلی علوفه سیلو شده می تواند نشان دهنده کیفیّت سیلو باشد.

وی تصریح کرد: بویی شبیه بوی شیر ترش، نشانه کیفیت بالای علوفه سیلو شده است.

عبداللّهی ادامه داد: کارشناسان حرارت بالا، تغییر رنگ و به مشام رسیدن بویی شبیه تنباکو را نمادی از کیفیّت و ارزش غذایی پایین علوفه سیلو شده عنوان نموده اند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن عنوان نمودن علایم کیفیّت پایین علوفه های سیلو شده یادآور شد: چنانچه سیلو بوی آمونیاک که شبیه بوی مواد پاک کننده خانگی و یا ادرار حیوان بدهد، کیفیّت پایین سیلو محرز است.

وی اظهار داشت: ارزش یابی ظاهری نیاز به مهارت و خُبرگی دارد که با تمرین و تجربه به دست می آید.

عبداللّهی با بیان آثار بهره گیری از سیلو در تغذیه دام تاکید کرد: دامدارانی که در جیره غذایی دام های خود از مواد خوراکی سیلو شده استفاده کنند، بازده تولید دام های آنها به طور چشمگیری افزایش می یابد./س

برچسب ها: علوفه ، سیلو ، کیفیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.