![](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1392/10/14/1895769_904.jpg)
به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در ابتدای این مراسم حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف ضمن تبریک حلول ماه ربیعالاول، در خصوص فلسفه وقف در جوامع اسلامی افزود: وقف به جهت گسترش تمدن اسلامی، الهی و دینی جامعه بوجود آمده است و اگر عوامل تمدنساز را در تاریخ بررسی کنیم وقف را یکی از مهمترین عوامل در تمدنسازی بوده است.
محمدی ادامه داد: در تاریخ اسلام، تمدن اسلام با وقف شروع شده و علت اصلی تمدن اسلامی، قرآن و مکتب اسلام است و وقف نقش تاثیرگذاری در بوجود آمدن آن داشته است.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از نقد و بررسی سازمان اوقاف از سوی قشر فرهیختگان و دانشگاهیان استقبال کرد و تصریح کرد: از نقد و بررسی منصفانه در مورد عملکرد سازمان اوقاف استقبال میکنیم.
وی با تقدیر از نقش زنان در جامعه متذکر شد:اگر بخواهیم زنان کشور در عرصه وقف حضور فعال داشته باشند باید راهکارها و شیوههای آن را بررسی کنیم.
در ادامه همایش دکتر رحیم پور ازقندی، در خصوص نقش زنان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف افزود: مفهوم مالکیت زن برای نخستین بار در اسلام بکار برده شد که باعث شد زنان بتوانند اموال خود را بدون هیچ قید و شرطی وقف کنند، از زمان پیامبر تاکنون زنان توانستهاند در عرصههای اقتصادی فعالیت کنند درحالی که در غرب یک خط قرمز برای مالکیت زن وجود دارد.
رحیم پور ازقندی اضافه کرد: در آیات بسیاری از قرآن کریم مفهوم مالکیت زن به صورت صریح آمده است که این آیات بر وقف نیز اشاره دارد.
وی اذعان داشت:باید ریشهها و منشاء انفاق نکردن را پیدا کنیم و بدانیم که انفاق نوعی آزمایش است و کسانی که مالی را وقف میکنند بدون منت این فریضه الهی را انجام دهند.
در این مراسم، معصومه فرزانه مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه، از حضور زنان در عرصه وقف در سالجاری ابراز رضایت کرد اما آن را کافی ندانست.
وی تأکید کرد: انسانی که توفیق هدیه مال خود را به خداوند پیدا میکند قدرت بخشندگی را به عنوان هدیه بخشش از خداوند دریافت میکند.
فرزانه تأکید کرد: توفیق دیگر خداوند به واقفان جاودانه بودن آنها از نظر خدواند و مردم است که در طول تاریخ زنده خواهد بود.
انتهای پیام/