حجت الاسلام والمسلمین ˈعطاءالله اسفندیارˈ در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن افزود: متاسفانه بنای قدیمی امام زاده این روستا تخریب و به محل عبور و مرور حیوانات اهلی و وحشی تبدیل شده است.
اسفندیار، سردی و برودت هوای منطقه را یکی از عوامل تاثیرگذار در تخریب بنای امام زادگان و سایر ابنیه قدیمی شهرستان عنوان کرد.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان فیروزکوه اظهارکرد: با توجه به وسعت و گستردگی شهرستان و قرار داشتن برخی بقعه های امام زادگان در مناطق صعب العبور، نیازمند اقدام جدی تر و حمایت هر چه بیشتر مسؤولان و متولیان امر برای توجه به این ابنیه و حفظ و صیانت از آنها هستیم.
وی تصریح کرد: این نهاد آمادگی دارد تا در این مکان های مقدس به سرمایه گذاری پرداخته و نسبت به بازسازی یا تجدید بنای آنها اقدام کند.
حجت الاسلام اسفندیار ادامه داد: بدیهی است آن دسته از اماکن مذهبی که زیر نظر اداره میراث فرهنگی باشند، اجرای عملیات عمرانی در آنها با هماهنگی مسؤولان این نهاد صورت پذیرفته و بازسازی ها بر مبنای شاکله معماری موجود انجام می شود.
وی امام زادگان روستاهای ˈجلیزجندˈ و ˈشهرآبادˈ و شهر ˈارجمندˈ را از جمله مکان هایی برشمرد که برنامه های بازسازی و تجدید بنا در آنها پیش بینی شده و در آینده ای نزدیک اجرایی خواهند شد.
به موجب خبر منتشره در سایت میراث فرهنگی، مرمت اثر تاریخی «امامزاده عبدالله» در روستای ˈانزهاˈی فیروزکوه آخرین بار در اردیبهشت سال 83 صورت گرفته است.
بقعه امامزاده عبدالله که متعلق به قرون هفتم و هشتم هجری و در سال 1381 به ثبت فهرست آثار ملی رسیده است.
شهرستان فیروزکوه دارای 40 بقعه تاریخی و 80 امامزاده است که 43 تن از آنان مرد، چهار نفر زن و بقیه نامشخص هستند./س