وی خاطرنشان کرد: عوامل ژنتیکی، تغذیه، هورمونی، بیماریهای خونی، داروها و بیماریهای زمینهای دیگر در بروز "سنگ صفرا" دخیل هستند. سنگ صفرا در زنان 2 تا 3 برابر مردان است که با این وجود افراد باید مراقب رژیمهای غذایی خود بوده و یک غذای کمچربی را انتخاب کنند. هر چه غذا چربتر اشباع صفرا و ایجاد سنگ صفرا بیشتر است.
وی تصریح کرد: سرعت کاهش وزن حائز اهمیت است سرعت کاهش وزن و کم کردن وزن در یک مدت زمان کم خود موجب ایجاد سنگ صفرا میشود.
حق ازلی افزود: دردهای شکمی بسیار شدید محدود شونده، تب و درد، زردی از علامت و نشانههای سنگ صفرا بوده و علامتهای غیر اختصاصی آن احساس سنگینی در شکم است.
انتهای پیام/