قاسم سلیمانی؛ استاندار چهارمحال و بختیاری در نامه ای به رئیس سازمان محیط زیست کشور، از آمادگی این استان برای اجرای پروژه حفاظت از پلنگ ایرانی با همکاری سازمان های منطقه ای خبر داد.

قاسم سلیمانی دشتکی استاندار چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از استانداران استان های زاگرس نشین با ارسال نامه ای به معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور از دغدغه های خود و مسئولان استانی برای حفظ این گونه جانوری ارزشمند سخن گفته است.
در این نامه که نسخه ای از آن نیز در اختیار رسانه های استان چهارمحال و بختیاری قرار گرفته، آمده است: افزایش شمار پلنگ های کشته شده در سال های اخیر به ویژه 9 ماهه سال جاری نگرانی های زیادی را در خصوص خطر انقراض این گربه سان ایرانی در میان دوستداران محیط زیست و مسئولان ایجاد کرده است و پلنگ ایرانی نیز از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN ) که وظیفه پایش گونه های در معرض خطر انقراض را بر عهده دارد، در رده گونه های نادر و در خطر انقراض قرار گرفته است .
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه این نامه با بیان اینکه کم توجهی در زمینه پایش و تعیین جمعیت واقعی پلنگ ها، نداشتن پروژه های حمایتی منطقه ای، ملی و بین المللی، حفاظت از این گربه سان ایرانی را در وضعیت شکننده و نگران کننده قرار داده است، می افزاید: نبود برنامه های مدون آموزشی و آگاهی بخشی به منظور ظرفیت سازی اطلاعاتی و آشنایی بیشتر جوامع محلی با اهمیت و ارزش این میراث طبیعی جانوری و نداشتن آگاهی لازم در زمینه چگونگی رفتار با این حیوان ارزشمند در محیط های طبیعی و زیستگاه های تخریب شده آن، این گونه را در معرض خطر انقراض قرار داده است.
سلیمانی دشتکی در نامه خود به رئیس سازمان حفاظت زیست کشور پیشنهاد داده است این سازمان، زیستگاه های مهم این گربه سان را شناسایی کرده و برای افزایش ضریب حفاظتی آن مناطق طرح های حمایتی در سطوح منطقه ای، ملی و بین المللی با هدف حفاظت از پلنگ ایرانی تعریف کند.
در پایان این نامه آمده است: به طور یقین، افزایش سطح حفاظت فیزیکی به همراه مدیریت علمی زیست بوم ها که در برگیرنده مباحث آموزشی و جلب مشارکت جوامع محلی باشد در شمار برنامه های محوری حفاظت از این گونه در معرض خطر در زاگرس است که انتظار است در ردیف اولویت های آن سازمان و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها قرار گیرد تا بقای درازمدت همین تعداد اندک پلنگ های ایرانی در کوهستان های کشور تضمین شود.
هومان خاکپور از فعالان محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری نیز با بیان اینکه پلنگ های زاگرس این روزها حال و روز خوشی ندارد، افزود:علاوه بر فعالان و دوستداران محیط زیست، مسئولان دولتی و متولیان نیز بر این واقعیت تلخ مهر تایید می زنند.
وی با تجلیل از اقدام استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص حساسیت وی در این زمینه، افزود: امیدواریم دیگر مسئولان نیز با حساسیت نسبت به حفاظت از گونه های جانوری ارزشمند کشور، تدوین طرح های منطقه ای و ملی حمایت از پلنگ ایرانی در راس برنامه های اولویت دار محیط زیست قرار گیرد.
بر اساس آمارها، از ابتدای سال جاری تاکنون 9 پلنگ ایرانی به شیوه های مختلف کشته شده اند و این موضوع، اتفاق مبارک و میمونی نیست.
پلنگ بزرگترین گربه سان باقی مانده پس از انقراض شیر و ببر مازندران در طبیعت ایران است، شیر ایران صد سال پیش منقرض شد، آخرین غرش ببر مازندران نیز 50 سال پیش در جنگل های شمال شنیده شد، از یوزپلنگ های آسیایی تنها 50 تا 70 قلاده باقی مانده است، یوزپلنگ ایرانی نیز در معرض انقراض و پلنگ ها نیز در مرز تهدید به انقراض قرار دارند.
این اتفاقات، علاوه بر افزایش حساسیت فعالان محیط زیست و رسانه ها، مسئولان دولتی را نیز به تکاپو واداشت تا برای جلوگیری از انقراض این گونه ارزشمند محیط زیست اقدامی کنند تا شاید با خرد جمعی، از منقرض شدن نسل این حیوان جلوگیری شود./س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.