بخشي از بافت تاريخي يزد در حوالي امامزاده جعفر (ع) اين روزها دستخوش تغيير و تحولاتي است كه اين تغييرات به مذاق دوستداران ميراث فرهنگي خوش نيامده و اعتراضاتي را به دنبال داشته اما مسئولان مي گويند كه تخريبها ربطي به بافت ارزشمند تاريخي ندارد

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد

بافت تاريخي يزد كه بيش از 700 هكتار وسعت داشت، با حذف بخش‌هايي كه فاقد ارزش تاريخي بود و بيشتر بافت فرسوده محسوب مي شد، به 519 هكتار رسيد اما بسياري از مسئولان معتقدند كه در همين 519 هكتار نيز تعداد زيادي خانه هاي قديمي فاقد ارزش تاريخي قرار دارد كه تهديدي براي بافت تاريخي ارزشمند به شمار مي روند.

در اين بين، طرح توسعه امامزاده جعفر (ع) يزد كه مصوبه دولت نيز بود، به مرحله اجرا درآمد و به زعم مسئولان شهرداري، همان خانه هايي كه فرسوده و فاقد ارزش تاريخي بودند، تخريب شدند.

اين خرابي ها، حرف و حديث هاي بسياري در شهر ايجاد كرد و رسانه ها نيز طي هفته گذشته، واكنش هاي مختلفي به اين امر نشان دادند.

گرچه صحبت هاي دوستداران ميراث فرهنگي در اين زمينه مبني بر اين بوده كه خانه هاي تاريخي در حال تخريب هستند اما شهردار يزد در اين زمينه   گفت: هيچ خانه داراي ارزش تاريخي اعم از ثبت شده و ثبت نشده در فهرست آثار ملي در اين طرح تخريب نخواهد شد.

محمدرضا عظيمي زاده اظهار داشت: من به مردم اطمينان مي دهم كه حتي يك اثر تاريخي ارزشمند نيز در اين بافت تخريب نشود و در اين راستا يك تيم از دوستداران ميراث فرهنگي، اداره كل ميراث فرهنگي و هر مرجعي كه مورد قبول رسانه ها و مردم است، به بررسي بپردازند و حتي اگر يك خانه تاريخي ارزشمند تخريب شد، ما پاسخگو خواهيم بود.

وي افزود: بافت تاريخي يزد اكنون به يك سكونتگاه غيررسمي براي اتباع بيگانه تبديل شده و معتقديم با اين اقدام، بافت ارزشمند تاريخي احيا مي شود.

عظيمي زاده عنوان كرد: امامزاده جعفر (ع) يزد يك امامزاده واجب التعظيم است كه در بافت تاريخي قرار گرفته و با توجه به مركزيت اين منطقه و شلوغي آن و محدوديت ‌هاي فضايي، پاركينگ و ...، اجراي طرح توسعه ضروري بود.

وي افزود: اغلب خانه هايي كه در اين طرح قرار گرفته، آجري، فرسوده و فاقد ارزش تاريخي است كه با رضايت خود مردم از آنها خريداري شده و هر خانه اي كه صاحب آن رضايت نداشته، بر سر جاي خود باقي مانده است و شهرداري به زور اقدام به تخريب نكرده است.

عظيمي زاده تاكيد كرد: خانه هاي ارزشمند تاريخي نيز بر سر جاي خود باقي مي مانند و به جاي خانه هاي تخريب شده فرسوده نيز، فضايي متناسب با كالبد و بدنه تاريخي احداث مي شود.

وي گفت: ما معتقديم با اين اقدام، بافت تاريخي مديريت شده و از تخريب خانه هاي ارزشمند نيز به نحوي جلوگيري شده است.

از آنجا كه شهردار يزد به همه مردم و دوستداران ميراث فرهنگي قول داده هيچ بناي ارزشمندي در اين بافت تخريب نشود، به نظر مي رسد اين اقدام به شرط گفته شده، بتواند گامي در راستاي احياي بافت تاريخي باشد/س
برچسب ها: بافت ، تاریخی ، یزد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.