بهرام باراني در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران،گفت: مديران بايد براي جلوگيري از ورود كالاهاي چيني با جديت و قاطعيت بيشتري برخورد كنند و نحوه تعامل با چين به شكل خريد كالاهاي اوليه مورد نياز سازندگان داخلي و يا كالاهايي كه در داخل توليد نميشود، درآيد.
وي اضافه كرد: امروز كارگران در شركتهاي توليدي به خاطر ورود كالاي چيني و عدم خريد محصولات داخلي دستمزد نميگيرند و صاحبان توليد هم به اقدامات ديگري غير از توليد روي آوردهاند.
اين فعال اقتصادي سهم اين بخش را در صنعت نفت در مدت 30 سال، 30 درصد ارزيابي كرد و گفت: در اين مدت هيچ يك از تجهيزات ساخت داخل در صنعت نفت باعث بروز حادثه نشده است.
باراني با تاكيد بر عدم برخورد مناسب از سوي دولت با بخش خصوصي، خاطرنشان كرد: اگر كالاهاي وارداتي موجب بروز حوادث در صنعت نفت شوند هيچ كس پاسخگو نيست ولي اگر اين اتفاق درباره تجهيزات ساخت داخل روي دهد با شديدترين برخوردها مواجه خواهيم شد.
وي با اشاره به دلايل عدم استفاده از توانمنديهاي بخش خصوصي گفت: نبود بلوغ صنايع داخلي در تجاري سازي و عدم اعتماد كارشناسان و همچنين قوانين دست و پاگير از جمله ضعف هاي سازمان بازرسي كشور است.
باراني بخش خصوصي را در انتظار تغيير ديد مسئولان دولتي دانست و تصريح كرد: علاوه بر تغيير نگرشي بخش دولتي، بخش خصوصي هم بايد در كاركردهايش تغيير ايجاد كند و همگام با تكنولوژي روز دنيا خود را ارتقا دهد.
وي تحريمها را بهترين فرصت براي ديدهشدن قابليتهاي بخش خصوصي اعلام كرد و گفت: تحريمها بهترين فرصت را براي توسعه كشور فراهم كرده است كه توان اتكا به دانش و توانمنديهاي داخلي گامهاي موثر در ارتقا اقتصادي كشور ايجاد كرد./ق2