اکبر اصغر رضایی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: شهرهاي جلفا، خداآفرين، کليبر و سيه رود به مراکز مهم توليد نوغان استان تبديل شده اند.
وی تاکید کرد: توسعه فعالیت های تولید ابریشم زمینه توسعه منابع بزرگ ابریشم از جمله نخ كشی و پارچه بافی است و كارآیی اقتصادی این صنعت به گونه ای است كه حتی كشورهایی كه امكانات تولید ابریشم ندارند به لحاظ ارزش افزوده فراوان تولیدات ابریشمی، نسبت به وارد نمودن ابریشم و تبدیل آن به منسوجات مختلف ابریشمی اقدام می كنند.
رضایی اظهار داشت: فعالیت های نوغانداری، پرورش كرم ابریشم و صنایع وابسته و واسطه ای بین تولید پیله و تهیه محصولات نهایی، سطوح وسیعی از اشتغالات روستایی و شهری را ایجاد می كند و فرصت های شغلی قابل ملاحظه ای را به وجود می آورند.
معاون مديريت امور طيور و کرم ابریشم سازمان جهادکشاورزي آذربایجان شرقی افزود: بالا بودن متوسط توليد و کيفيت بالاي پيله هاي توليدي آذربايجان شرقي نسبت به ميانگين کشور، مسئولان محلي را براي افزايش سرمايه گذاري و توليد دراين بخش مشتاق کرده است.
رضایی خاطرنشان کرد: توليد ابريشم در استان در مقايسه با ميانگين کشوري اين محصول 7 کيلوگرم بيشتر است.
وی افزود: ميانگين برداشت پيله تَر از هر جعبه نوغان در کشور 30 کيلوگرم و در آذربايجان شرقي 37 کيلوگرم است.
رضایی گفت: رنگ طبيعي نخ ابريشم بستگي به رنگ و نوع پيله دارد و هر قدرطول پيله ها بلندترو رنگ آنها سفيد و شفاف تَر باشد پيله مرغوب تَراست و در ازاي هر پيله 400 الي 1200 متر است.
وی تاکید کرد: الياف ابريشم توليد شده در آذربايجان شرقي برخلاف الياف مصنوعي بسيار مرغوب و طبيعي بوده و در صورت سرمايه گذاري مي توان بهره برداري خوبي کرد./س