امام جمعه مشهد گفت: مقام معظم رهبری در مقابله با تحریم اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند درحالی که متأسفانه نخبگان جامعه و همچنین مجلس و دولت نسبت به خط شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی بی‌توجهی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های مشهد در محل دفتر امام جمعه، با اشاره به تفاوت اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی، ریاضتی نیست چرا که اصطلاح مقاومت و ایستادگی در مقابل یک تهاجم و در برابر پیش‌آمد هجمه‌ای‌ است، اقتصاد مقاومت متعلق به جنگ بوده ما در مواقع جنگ مقاومت می‌کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: مسئله مهم این است که با هزینه و مصرف بی‌رویه نمی‌توان در مسیر اصلاح بنیان‌های اقتصادی حرکت کرد، در واقع با هزینه و مصرف بی‌بندوبار و افسار گسیخته اقتصاد مقاومتی شکل نمی‌گیرد.

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: برای مثال در مجلس چند کمیسیون وجود داشته که در حوزه اقتصاد مقاومتی می‌توانند به‌صورت فعال قدم برداشته تصمیم‌گیری کنند و همچنین دولت نیز چه دولت گذشته و چه دولت فعلی نسبت به مسئله ساماندهی اقتصاد مقاومتی بی‌توجه بوده‌اند.

وی با اشاره به ضرورت حضور دانشگاه‌ها، دستگاه‌ها و فناوران در حوزه تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: در حوزه دانشگاهی باید این مسئله در قالب پروژه ملی و مطالعاتی دنبال شود تا اقتصاد مقاومتی از سوی دانشگاه‌ها و همین جوانان دانشگاهی محقق شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دشمن در عرصه نظامی جرأت تهاجم به ما را ندارد و 8 سال دفاع مقدس دشمن را مرعوب کرده است چراکه مردم در عرصه نظامی با تمام توان پای نظام حضور پیدا کرده به این وسیله موازنه قدرت را به هم می‌زنند.

وی افزود: از این حیث است که امروز دشمن قدرت و جرأت حرکت نظامی را ندارد و ما نیز باید بدانیم که قدرت دیگر در ناوگان جنگی نبوده بلکه در عرصه علم و فناوری است، امروز باید در عرصه‌های دانشگاهی و علمی رشد و توسعه چشمگیر داشته باشیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نقطه تفاوت ما با اندیشه‌های غرب بر سر مبانی فلسفی بوده باید به این مسئله توجه داشت که اگر بخواهیم اندیشه اسلامی را مورد توجه قرار دهیم باید الگویی متناسب با این اندیشه پیاده‌سازی کنیم چرا که مطالب علوم انسانی مبتنی بر انسان‌شناسی و هستی‌شناسی است.

آیت‌الله علم‌الهدی اظهار کرد: در اندیشه‌های غربی انسان موجود رأس هستی بوده اما از نظر ما انسان موجود رأس امکان است، این نشان‌دهنده تفاوت بینش اسلامی با اندیشه غربی را نشان می‌دهد، در واقع حیات و زندگی از نظر بینش اسلامی یک حرکت است که به‌سمت نقطه کمال پیش می‌رود اما از نظر اومانیسم این زندگی فقط یک دور زدن تعریف می‌شود و از همین حیث در حوزه علوم انسانی نیازمند الگویی فراتر از الگوی غرب هستیم.

وی تأکید کرد: در لیبرالیسم اقتصادی، اقتصاد زیربنای رشد و توسعه بوده اما برای ما اقتصاد ابزاری است که ما را در این حرکت برای توسعه فضیلتی جامعه کمک می‌کند، ما باید در اقتصاد اسلامی با توجه به اهداف و چشم‌اندازهای خود الگوسازی کنیم، در واقع باید گفت پیروی از اندیشه‌های غربی اقتصادی نباید بی‌جهت باشد بلکه به اقتصاد آن‌ها نگاه کنیم و از آن‌ها بهره بگیریم اما بر مبنای بینش موحدانه و اسلامی خود از آن استفاده کرده الگو بگیریم.

امام جمعه مشهد مقدس با تأکید بر اینکه اصل مهم در تحقق بانک‌داری اسلامی این است که باید در بانک‌داری اسلامی، بانک به حوزه تولید ورود جدی پیدا کند، گفت: در حال حاضر بانک‌های ما بیش از عرصه تولید در عرصه تجارت حضور داشته و اگر عنصر تجارت از اصل بانک‌داری اسلامی بیرون کشیده شود بانک اسلامی صددرصد داریم و تمامی عملیات‌ها و فعل و انفعالات بانکی از حالت ربا درمی‌آید.

آیت‌الله علم‌الهدی همچنین اظهار کرد: اسلام با نظام سرمایه‌داری مخالف صددرصد بوده چرا که سرمایه‌داری در اسلام بر مبنای عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه منابع درآمدی میان عموم مردم است، نظام سرمایه‌داری از آن حیث که خلاف عدالت اجتماعی بوده اسلام با آن مخالف است.


برچسب ها: تحریم ، اقتصاد ، مقاومتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.