به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز بهارستان، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت امام مجتبی و حضرت امام رضا (ع) اظهار داشت: نعمت بیبدیل حضور هشتمین امام شیعیان در ایران دو وظیفه مهم را متوجه ما کرده است، اول خدمتگذاری به حرم شریف و توسعه بارگاه منور رضوی و دوم پذیرایی کریمانه از زائران آن امام بزرگوار.
وی ادامه داد: میتوانید با سربلندی ادعا کنید که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اهتمام ستودنی آستان قدس رضوی در رابطه با وظیفه نخست، توفیقات چشمگیری داشتهایم، امروزه بارگاه منور حضرت امام رضا (ع) از جهت توسعه صحنها و رواقها و نیز از جهت سطح بیبدیل معماری ایرانی_اسلامی بیشک از عظیمترین و باشکوهترین حرمهای اهل بیت پیامبر (ص) و در زمره تاثیرگذارترین بناهای مذهبی جهان است.
نماینده مردم مشهد و کلات با اشاره به وظیفه دوم، پذیرایی کریمانه از زائران امام رضا (ع) تصریح کرد: در حال حاضر سالانه ۲۵ میلیون زائر از سراسر ایران و اقصی نقاط جهان برای زیارت مضجع شریف آن حضرت به مشهد مقدس سفر میکنند که پیش بینی شده است در یک دهه آینده یعنی در افق ۱۴۰۴ تعداد میهمانان حضرت رضا (ع) به ۵۰ میلیون نفر زائر داخلی و ۵ میلیون زائر خارجی خواهد رسید.
حسینزاده با بیان اینکه مرکز ثقل حضور این خیل عظیم زائران در مشهد، محدود به این محیط و حرم مطهر به وسعت حدود ۳۶۰ هکتار است که در تقسیمات شهری مشهد به عنوان منطقه ثامن شناخته میشود، گفت: من امروز میخواهم با شما درباره منطقه ثامن یعنی قطعهای از بهشت سخن بگویم، این قطعه از زمین که مضجع امام رئوف را همچون نگین در بر گرفته، بیتردید جزء فاخرترین زمینهای موجود در سرتاسر کره خاکی است.
وی ادامه داد: این قطعه از زمین به واسطه وجود مضجع شریف حضرت رضا (ع) رسالت تربیتی سنگینی برعهده دارد و قرار است هرسال دهها میلیون نفر زائر مشتاق را در خود سکنی دهد و زمینه ایجاد تحول معنوی را در آنان فراهم آورد.
نماینده مردم مشهد و کلات تصریح کرد: متاسفانه این منطقه به لحاظ بافت شهری جزء قدیمیترین و فرسودهترین مناطق مسکونی_ تجاری کشور است، معابر تنگ و غیر استاندارد و زائرسراهای مخروبه و همچنین ناهنجاریهای اجتماعی ناشی از آن فضای ناخوشایندی را در مجاورت یکی از شکوهمندترین حرمهای اهل بیت فراهم آورده و به بزرگترین مانع برای پذیرایی کریمانه از میهمانان حضرت رضا (ع) مبدل شده است.
حسینزاده ادامه داد: ۲۱ سال پیش با موافقت و تاکید مقام معظم رهبری، عملیات بهسازی منطقه ثامن آغاز گردید، اما امروز پس از گذشت ۲۱ سال از اجرای این پروژه بزرگ باید سوگمندانه اعتراف کنیم که گامهایی که در این مسیر برداشته شده است هم از جهت کمی و هم از جهت انطباق با نیازهای زائران ناکافی بوده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اجازه دهیم مانعی را که باعث شده است تلاشهای شبانه روزی مجریان طرح در ۲۱ سال گذشته از اثربخشی کافی برخوردار نباشد، را در یک بند خلاصه کنم گفت: آسیبشناسی این پروژه عظیم ملی و اسلامی در استراتژی نادرست آن خلاصه میشود، استراتژی انتخاب شده برای اجرای این طرح با تراز مالی صفر بوده است، به این معنا که باید هزینههای سرسام آور ایجاد معابر، تاسیسات و اماکن عمومی جدید الاحداث از محل درآمدهای حاصله از خود طرح تامین شود.
وی ادامه داد: با انتخاب این راهبرد عملا موازین اقتصادی بر الزامات فرهنگی غلبه کرده و طرحی صددرصد فرهنگی به پروژهای که عمدتا اقتصادی تقلیل یافته و بسیاری از پروژههای خرد و کلانی که در منطقه ثامن در حال اجراست، توسط سرمایه گذاران با خط کش نرخ بازگشت داخلی سرمایه که معیاری صرفا اقتصادی است، انتخاب شده است و همین امر وجهه فرهنگی منطقه ثامن را تحت الشعاع خود قرار داده است.
این نماینده با بیان اینکه خروج از این بن بست یک راه بیشتر ندارد اظهار داشت: تغییر استراتژی حاکم بر طرح و تلقی آن به مثابه طرحی ملی و بین نسلی تنها راه خروج از این بن بست است که هم دولت و هم مجلس و هم نهادهای مدنی باید نسبت به آن عمیقا احساس مسئولیت کنند.
انتهای پیام/